Vietnamese Gehaktballetjes

Gehaktballetjes zijn natuurlijk top om te serveren als snack. Ideaal voor bij de borrel, met een handje prikkers er bij. We vervallen echter snel in hetzelfde, terwijl er op het vlak van gehaktballetjes zoveel lekkers te maken is! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Vietnamese Gehaktballetjes, die je serveert met een vereenvoudigde Vietnamese dipsaus. De fris pittige smaak van de gehaktballetjes is echt top en kunnen we je zeker aanraden de volgende keer als je een borrel organiseert!

Vietnamese Gehaktballetjes

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 12 stuks
Calories: 76kcal

Ingrediƫnten

  • 300 gram Half-om-half Gehakt
  • 1 Ei
  • 1 teen Knoflook
  • 1 Sjalot
  • 1 eetlepel Vissaus
  • 2 eetlepels Kristalsuiker
  • 1 eetlepel Geraspte Gember
  • 1 eetlepel Gedroogde Koriander
  • 1 kleine Rode Peper
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 2 takjes Koriander
  • Paneermeel
  • Zeezout

Voor de Dipsaus:

  • 2 eetlepels Sweet Chili Saus
  • 1 eetlepel Vissaus
  • 1 eetlepel Azijn
  • 1 eetlepel Water
  • 1 teen Knoflook

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Neem een ruime mengkom en doe hier het gehakt in, samen met het ei, de vissaus, de suiker, de geraspte gember, gedroogde koriander en zeezout naar smaak.
  • Snipper de sjalot goed fijn en snipper ook de rode peper goed klein. Knijp ook de teen knoflook uit de met de knoflookpers.
  • Voeg alles toe aan de mengkom en kneed alle ingrediĆ«nten goed door elkaar. Voeg paneermeel toe indien nodig. Je gehaktmengsel moet niet te droog worden, maar je moet er wel gemakkelijk gehaktballetjes van kunnen draaien.
  • Verdeel het gehaktmengsel nu in 12 gelijke delen. Maak je handen daarna een beetje vochtig en draai gehaktballetjes.
  • Zet nu een pan op middelhoog vuur en voeg de zonnebloemolie toe. Laat de olie warm worden.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en bak ze in 12 minuutjes gaar, waarbij je geregeld draait.
  • Neem ondertussen een kleinere mengkom en doe hier de chilisaus, vissaus, water en azijn in. Knijp er de teen knoflook bij in en meng alles door elkaar. Giet de saus vervolgens in een kleine sauskommetje.
  • Hak tot slot de blaadjes koriander even door en wacht daarna tot je gehaktballetjes klaar zijn.
  • Zijn de gehaktballetjes gaar? Dan mogen ze uit de pan. Leg ze op een serveerplank of bord en zet daar het kommetje met de saus bij. Bestrooi met de gehakte koriander en serveer met de prikkers. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 76kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.002g | Cholesterol: 32mg | Sodium: 35mg | Potassium: 90mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.4g | Vitamin A: 39IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 8mg | Iron: 0.4mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Vietnamese Gehaktballetjes
Vietnamese Gehaktballetjes
Vietnamese Gehaktballetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *