Pizza is natuurlijk de ultieme snack! Eerlijk, wij zouden er mee kunnen ontbijten! Stromboli is ook een favoriet. Dat is een soort opgerolde pizza, waarbij de toppings eigenlijk je vulling worden. En deze Strombolini zijn eigenlijk een soort broodjes van pizzadeeg, met daarin een pizzavulling. Erg leuk om te maken en ook nog eens erg lekker! En, zoals met iedere pizza, je kunt eindeloos variëren met ingrediënten om als vulling te gebruiken!

Strombolini Pizzabroodjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Rijstijd: 1 uur uur
Totale tijd: 1 uur uur 35 minuten minuten
Servings: 6 stuks
Calories: 380kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
Voor het deeg;
- 340 gram Bloem
- 200 milliliter Water
- 10 gram Zout
- 10 gram Gedroogde Gist
- 1 theelepel Suiker
- 2 eetlepels Olijfolie
- Extra Bloem
Voor de vulling:
- 100 gram Salami kies je favoriet
- 5 eetlepels Tomatenpuree
- 1 eetlepel Water
- 150 gram Geraspte Mozzarella
- 12 Kalamata Olijven
- 2 theelepels Gedroogde Italiaanse Kruiden
Voor de knoflook olie:
- 5 eetlepels Olijfolie
- 2 tenen Knoflook
- 2 theelepels Gedroogde Oregano
- Versgemalen Zwarte Peper
- Zeezout
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
- Mixer (optioneel)
Bereiding
- Pak een ruime mengkom en doe hier de bloem, het water, zout, gist, de suiker en olijfolie in. Meng alles met een spatel door elkaar, tot er een plakkerige deegbal ontstaat.
- Bebloem nu je werkblad en stort je deeg hierop. Kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische deegbal ontstaat.
- Bovenstaande kun je eventueel ook doen met een mixer of keukenmachine.
- Maak de mengkom even schoon en leg de deegbal hier in. Dek de kom af met de vochtige theedoek en laat het deeg nu 1 uur rijzen.
- Doe ondertussen de tomatenpuree, het water en de Italiaanse Kruiden in een ruime mengkom en meng goed door elkaar.
- Snijd daarna de salami en olijven in stukjes en voeg samen met de geraspte mozzarella toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
- Doe nu de olijfolie in een mengkommetje en doe hier de oregano bij. Knijp er vervolgens de tenen knoflook in uit en breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout.
- Heeft je deeg een uur gerezen? Haal het dan uit de kom en snijd het in 6 gelijke delen. Draai van ieder stuk deeg nu een bolletje en druk dit plat tot het ongeveer 0,5 cm dik is.
- Schep nu op ieder stukje deeg wat van de vulling en pak de vulling vervolgens in door de randen van het deeg naar binnen te vouwen.
- Bekleed nu een bakplaat met bakpapier en leg hier de gevulde bolletjes deeg op, met de dichtgevouwen kant naar beneden. Dek af met de eerder gebruikte theedoek en laat zo een kwartier staan.
- Zet nu de oven aan en stel deze in op 180 graden. Wacht tot de oven op temperatuur is en pak ondertussen de knoflookolie en de bakkwast er bij.
- Haal nu de theedoek weer van de pizzabroodjes af en bestrijk ze, met behulp van de bakkwast, met wat van de knoflookolie.
- Schuif de bakplaat vervolgens in het midden van de oven en bak de strombolini 12 tot 15 minuten, tot het deeg gaar en mooi goudbruin is.
- Haal de bakplaat nu weer uit de oven en laat de strombolini pizzabroodjes een paar minuten rusten, voor je ze serveert. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 380kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 16g | Fat: 14g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 33mg | Sodium: 1308mg | Potassium: 175mg | Fiber: 3g | Sugar: 1g | Vitamin A: 216IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 154mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!


