Street Corn Loaded Fries

Loaded fries zijn hier altijd favoriet! Er staan al een aantal loaded fries recepten op de site en daar is met deze Street Corn Loaded Fries nu weer een nieuwe variant bij gekomen. Een vegetarische variant zelfs, want ook dat kan natuurlijk gewoon bij loaded fries! Geïnspireerd op de Mexicaanse Maiskolf, ook wel Elote genaamd, bevatten deze loaded fries onder andere, geroosterde mais, cheddar, witte kaas en avocado. Erg lekker en zeker een aanrader om snel eens te proberen!

Street Corn Loaded Fries

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 740kcal

Ingrediënten

  • 1 zak Friet 750 gram
  • 2 Maïskolven voorgekookt
  • 75 gram Witte Kaas
  • 50 gram Geraspte Cheddar
  • 1 Limoen
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 2 eetlepels Crème Fraîche
  • 1 theelepel Zeezout
  • 1 theelepel Gerookt Paprikapoeder
  • 0,5 theelepel Chilipoeder
  • 2 eetlepels Roomboter
  • 5 takjes Koriander
  • 1 Avocado

Overige Benodigdheden

  • Oven met Grillstand
  • Frituurpan, Airfryer of Oven
  • Ovenbestendige Schaal
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereiding

  • Zet de oven aan en stel deze in op de hoogste grillstand. Haal de voorgekookte maiskolven uit de verpakking en dep ze droog met wat keukenpapier. Leg de maiskolven op een bakplaat met bakpapier en schuif in de oven.
  • Gril de maiskolven in een paar minuten zodat deze rondom een mooie geroosterde kleur krijgt. Draai de maiskolven regelmatig. Eventueel kun je het roosteren van de mais ook boven een gaspit doen. Prik dan een vork in het uiteinde van de maiskolven en houdt ze daarmee boven de vlam van de gaspit, terwijl je de maiskolf regelmatig draait.
  • Laat de maiskolven na het roosteren en afkoelen en snijd daarna met een scherp mes de maiskorrels van kolven. Doe deze in een kom en meng met de mayonaise, crème fraîche en het sap van de limoen.
  • Bereid nu ook de friet op jouw favoriete manier. Bij ons gingen ze in de airfryer, maar in de frituurpan of oven kan natuurlijk ook.
  • Pak ondertussen de ovenbestendige schaal en alle overige ingrediënten er bij. Meng het zout met het paprikapoeder en chilipoeder en hak de blaadjes van de koriander alvast grof door. Ontdoe de avocado van de schil en pit en snijdt in kleine blokjes.
  • Zijn je frietjes klaar? Maak dan wederom de oven klaar voor de hoogste grillstand. Verdeel de frietjes daarna over de bodem van je ovenschaal en bestrooi met het mengsel van zout, paprikapoeder en chilipoeder. Schep even om en bestrooi dan met de geraspte cheddar.
  • Verdeel er daarna het maismengsel overheen en schuif de ovenschaal in de oven, om 4 á 5 minuten te grillen.
  • Haal de ovenschaal daarna weer uit de oven en rasp dan de witte kaas over de loaded fries. Verdeel tot slot de blokjes avocado en de gehakte koriander over het geheel en je street corn loaded fries zijn klaar. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 740kcal | Carbohydrates: 76g | Protein: 14g | Fat: 46g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 23g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 31mg | Sodium: 1326mg | Potassium: 1239mg | Fiber: 14g | Sugar: 3g | Vitamin A: 786IU | Vitamin C: 26mg | Calcium: 214mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Street Corn Loaded Fries

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *