Kip is natuurlijk altijd een goed startpunt bij het maken van snacks en dit keer hebben we een lekker recept voor je voor chicken tenders uit de oven. Door ze de laatste 5 minuten namelijk nog te voorzien van een dun laagje van je favoriete BBQ saus worden ze heerlijk sticky en dat is natuurlijk erg lekker! Wat ons betreft zijn deze sticky chicken tenders dan ook zeker een aanrader om binnenkort eens te proberen!

Sticky Chicken Tenders uit de Oven
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 264kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 8 Kipfilethaasjes
- 1 Ei
- 3 eetlepels Bloem
- 1 theelepel Gerookt Paprikapoeder
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Uienpoeder
- 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
- 0,5 theelepel Chilipoeder
- 0,5 theelepel Zout
- 12 eetlepels Paneermeel
- 6 eetlepels BBQ Saus
- 1 eetlepel Water
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakspray
Bereiding
- Neem 3 diepe borden of kommen en doe in de eerste de bloem en alle specerijen. Meng dit goed door elkaar. Roer in de tweede het ei los en vul de laatste met het paneermeel.
- Zet nu de oven aan en stel deze in op 180 graden. Bekleed nu gelijk de bakplaat met bakpapier.
- Haal de kipfilethaasjes uit de verpakking en dep ze rondom droog met keukenpapier.
- Neem nu een kipfilethaasje en wentel deze eerst door de bloem. Klop overtollig bloem van de kip en haal het kipfilethaasje vervolgens door het ei.
- Laat weer goed uitlekken en rol de kip tot slot door het paneermeel, tot je rondom een mooi laagje hebt. Leg het kipfilethaasje vervolgens op de bakplaat. Herhaal bovenstaande met alle kipfilethaasjes.
- Spray de kipfilethaasjes nu in met wat bakspray en schuif de bakplaat vervolgens in de oven. Bak de chicken tenders hier nu 14 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait.
- Meng ondertussen in een ruime mengkom de BBQ saus met de eetlepel water. Na 14 minuten mogen de chickentenders even uit de oven en in de kom met saus. Schep het geheel even om tot de chicken tenders rondom een laagje saus hebben.
- Leg de chicken tenders nu weer op de bakplaat en schuif deze weer in de oven. Bak de chicken tenders nu nog 5 minuten.
- Na deze 5 minuten mogen de chicken tenders weer uit de oven. Laat ze een paar minuten rusten en serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 264kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 44g | Fat: 6g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.03g | Cholesterol: 169mg | Sodium: 336mg | Potassium: 782mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 1g | Vitamin A: 284IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 26mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
