De shoarmarol van de lokale snackbar ken je misschien wel. Erg lekker, maar niet echt in snackformaat. Deze shoarma rolletjes zijn dat echter wel. Daar kun je er dus meer van eten! Of natuurlijk variëren en ook wat andere snacks bereiden. De bereiding van de shoarma rolletjes is eenvoudig en de smaak is heerlijk!

Shoarma Rolletjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 421kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 8 Filodeeg Vellen ongeveer 10 x 20 cm
- 400 gram Shoarmavlees
- 4 eetlepels Olijfolie
- Knoflooksaus
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Koekenpan
- Vergiet
Bereiding
- Laat het filodeeg ontdooien voordat je aan de slag gaat met dit recept. Volg daarvoor de instructies op de verpakking van het filodeeg dat je hebt gekocht.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en bak de shoarma tot het vlees rondom mooi gebakken is. Het vlees hoeft nog niet door en door gaar te zijn. Je kunt dus prima een aantal minuten korter bakken dan op de verpakking wordt aangegeven.
- Schep het shoarma vlees uit de pan in het vergiet en laat het goed uitlekken.
- Zet nu de oven aan en stel deze in op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Neem nu de vellen filodeeg en leg ze op je werkblad. Maak vervolgens op ongeveer een kwart van de rand van ieder vel filodeeg een dikke lijn van de shoarma. Deze mag zo’n 6 x 1,5 cm groot zijn. Zo kun je straks de zijkanten van het filodeeg nog naar binnen vouwen.
- Vouw nu eerst de korte kant van het filodeeg over het vlees en vouw vervolgens de zijkanten over de hele lengte naar binnen. Rol het deeg vervolgens op, waarbij je de laatste 1,5 cm een klein beetje nat maakt. Zo blijft het deeg beter plakken.
- Leg alle shoarma rolletjes nu op de bakplaat en bestrijk ze rondom met olijfolie. Schuif de bakplaat vervolgens in het midden van de oven en bak de rolletjes 15 tot 18 minuten, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Keer ze halverwege.
- Haal de shoarma rolletjes uit de oven zodra ze gereed zijn. Laat 5 minuten afkoelen en serveer vervolgens direct met wat knoflooksaus om in te dippen. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 421kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 12g | Cholesterol: 72mg | Sodium: 298mg | Potassium: 324mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 7IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 20mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!