We maken hier in huis geregeld rendang en onlangs besloten we dat we daar ook een portie bitterballen mee wilden maken. Want Rendang Bitterballen klinkt toch fantastisch? Dus maakten we een grotere portie rendang, waarvan we de helft terug koelden om de volgende dag bitterballen te draaien. Het resultaat? Heerlijke knapperige bitterballen, maar dan gevuld met rendang!

Rendang Bitterballen
Voorbereidingstijd: 40 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Servings: 20 stuks
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 600 gram Rendang
- 5 Eieren
- Bloem
- Paneermeel
Overige Benodigdheden
- Frituurpan
- Keukenpapier
Bereiding
- In dit recept gaan we er van uit dat je de rendang al hebt bereid. Wij doen dat altijd volgens dit recept. Zorg er voor dat de rendang een nachtje in de koelkast heeft gestaan voor je er bitterballen mee gaat draaien.
- Neem de koude rendang en verwerkt het vlees indien nodig nog verder tot draadjesvlees.
- Verdeel de rendang in 20 porties van ongeveer 30 gram en draai deze tot ballen. Dat gaat het makkelijkst met licht vochtige handen.
- Neem nu 3 diepe borden. Vul de eerste met bloem, de tweede met de 5 eiwitten en het laatste bord met paneermeel. Sla de eiwitten even los met een vork.
- Neem nu de rendang ballen en rol ze eerst door de bloem, vervolgens door de eiwitten en tot slot door het paneermeel. Probeer hier één hand te gebruiken voor het rollen door de eiwitten, zodat je andere hand relatief schoon blijft.
- Nu de bitterballen zijn gedraaid kun je eventueel een deel invriezen. Wij doen dit door ze op een bord of plank los van elkaar een paar uurtjes in te vriezen, waarna we ze in een ziplock zak bij elkaar doen en in de vriezer bewaren.
- De rendang bitterballen die je niet gaat invriezen gaan we frituren. Zet hiervoor de frituurpan aan (of een pan met olie op het vuur) en verwarm de olie naar 180 graden. Frituur de bitterballen nu een minuut of 4, tot ze een mooi kleurtje hebben.
- Schep de rendang bitterballen vervolgens uit de frituur en laat ze even uitlekker op wat keukenpapier voor je ze serveert. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!