Een tosti staat natuurlijk vooral bekend als snelle lunch of snack, maar als je er iets meer de tijd voor neemt kun je heerlijke tosti creaties op tafel toveren! Zo ook bij deze Raclette Tosti. Het karamelliseren van de uien kost even wat tijd, maar het resultaat maakt de tijd meer dan goed! Want als je die uien combineert met plakken spek, de plakken Raclette kaas van Emmi (die wij met grote regelmaat gebruiken) en een beetje mosterd, dan is het genieten geblazen hoor!

Raclette Tosti's
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur
Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
Servings: 2 stuks
Calories: 502kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 4 sneetjes Brood
- 6 plakken Emmi Raclette Kaas
- 2 Uien
- 4 plakken Ontbijtspek
- 2 eetlepels Mosterd
- 2 eetlepels Boter
- 1 eetlepel Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Zeezout
Overige Benodigdheden
- Koekenpan
- Spatel
Bereiding
- Zet de koekenpan op laag vuur en voeg de olijfolie toe. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen.
- Voeg de uien toe aan de pan en laat ze in 30 tot 40 minuten karamelliseren, terwijl je de boel af en toe doorroert en op smaak brengt met zwarte peper en zeezout.
- Zodra de uien klaar zijn mogen ze uit de pan. Schep ze op een bord of in een schaal en laat ze afkoelen.
- Verhoog het vuur vervolgens iets en leg de plakken spek in de pan. Bak ze aan beide kanten krokant, waarbij je ze af en toe even omkeert. Haal de spek vervolgens uit de pan en laat een beetje afkoelen.
- Pak nu de sneetjes brood er bij. Wij bakken zo nu en dan desembrood en een paar dikke sneetjes daarvan is top voor een tosti.
- Bestrijk twee sneetjes brood eerst met de mosterd en beleg ze vervolgens met de helft van de raclette kaas.
- Leg op de kaas de plakken spek en schep er daarna de gekaramelliseerde uien over. Beleg het geheel tot slot met de rest van de raclette kaas en de andere sneetjes brood.
- Bestrijk de bovenkant van de tosti’s nu met wat roomboter. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en leg de tosti’s met de beboterde kant naar beneden in de pan.
- Bak de tosti’s daar tot deze mooi krokant zijn en beboter dan de bovenkant van de tosti’s. Draai de tosti’s om en bak ook de andere kant tot deze goudbruin en krokant is.
- Op dat moment mag de Raclette tosti uit de pan, waarna je de tosti even een minuutje laat rusten en vervolgens kunt serveren. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 502kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 24g | Fat: 29g | Saturated Fat: 13g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 9g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 64mg | Sodium: 527mg | Potassium: 321mg | Fiber: 4g | Sugar: 8g | Vitamin A: 460IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 551mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
