recept pulled chicken nachos

Pulled Chicken Nachos

Nacho’s uit de oven is één van onze favoriete snacks voor bij een borrel. Zo’n schaal vol tortilla chips, met gesmolten kaas en andere heerlijke toppings, je mag ons er wakker voor maken! Deze variant met pulled chicken is er één die we regelmatig op tafel zetten en de schaal is altijd weer te klein. Grote kans dus dat je de ingrediënten hieronder beter 2 keer had kunnen halen, want 1 keer met je ogen knipperen of een slok van je biertje nemen en de schaal is leeg. Wellicht dus handig om in de keuken alvast even voor te proeven! Dat is tenslotte ook het voorrecht van de kok, toch?

 

recept pulled chicken nachos

Pulled Chicken Nachos

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 zak Tortilla Chips
  • 3 Kippendijen
  • 1 Rode Ui
  • 100 gram Maiskorrels
  • 12 schijfjes Ingelegde Jalapeño
  • 100 gram Geraspte Kaas
  • 2 eetlepels Kipkruiden
  • 2 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Zet de oven aan en stel hem in op 150 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet vast klaar.
  • Pak de kippendijen er bij en snijd loshangende stukjes vlees en vet weg. Bestrooi de kippendijen daarna rondom met de kipkruiden en leg ze vervolgens op de bakplaat.
  • Is de oven op temperatuur? Gaar de kippendijen dan 25 minuten in de oven. Je kunt eventueel de kerntemperatuur van de kip controleren. Deze moet minimaal 70 graden zijn.
  • Haal de kippendijen uit de oven als ze gaar zijn en laat ze even afkoelen tot ze handwarm zijn.
  • Snipper nu de rode ui en zet de overige ingrediënten vast klaar.
  • Is de kip wat afgekoeld? Trek het vlees dan in draden, ook wel pulled chicken genoemd. Stel ondertussen de oven in op 220 graden.
  • Pak er nu de ovenschaal bij en leg daar een laag tortilla chips in. Verdeel hier vervolgens wat van de pulled chicken, rode ui, maïs, schijfjes jalapeño, BBQ saus en kaas over. Hierop gaat weer een laag tortilla chips, wederom gevolgd door wat van de overige ingrediënten. Herhaal dit tot alle chips en toppings op zijn.
  • Schuif de ovenschaal met nacho’s in de oven en bak ze daar 10 minuten, tot alle ingrediënten warm zijn en de kaas mooi is gesmolten. Haal vervolgens de schaal weer uit de oven en serveer de pulled chicken nacho’s direct. Wel even waarschuwen dat de eters niet aan de schaal zelf moeten zitten, want die is natuurlijk heet. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept