Deeg en kaas zijn hier favoriet als ingrediënten voor een lekkere snack. Deze pizzasticks doen het hier dan ook altijd goed. De pepperoni in de pizzasticks zorgen voor een lekker pikante smaak, die goed past bij de mozzarella en pizzasaus. Geen liefhebber van pepperoni? Dan kun je deze natuurlijk vervangen door een andere vleessoort of weglaten voor een vegetarische variant van deze snack.

Pizza Sticks
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 6 stuks
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 1 rol Kant-en-klaar Pizzadeeg
- 6 eetlepels Pizzasaus + extra om te dippen
- 6 plakken Mozzarella Tostikaas
- 50 gram Pepperoni plakken
- 3 eetlepels Olijfolie
- 2 theelepels Gedroogde Oregano
- 1 teen Knoflook
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
Bereiding
- Zet de oven aan en stel hem in op 220 graden. Snijd vervolgens de plakken mozzarella en pepperoni in reepjes.
- Rol nu het pizzadeeg uit en snijd het in 6 gelijke delen. Bestrijk het midden van ieder stuk pizzadeeg in met wat pizzasaus en beleg het met wat reepjes mozzarella en pepperoni. Let er hierbij op dat je de ingrediënten niet te dicht bij de randen legt, want je moet het deeg nog op kunnen rollen.
- Heb je alle plakken deeg belegd? Dan is het tijd om de plakken op te rollen tot pizzasticks. Vouw hiervoor eerst een van de lange zijden over de ingrediënten en vouw daarna de korte zijden naar binnen. Rol het deeg daarna door tot het geheel zich heeft afgesloten.
- Leg de pizzarolletjes nu met de naad van het deeg naar beneden op een met bakpapier bekleden bakplaat.
- Neem nu een klein kommetje en doe hier de olijfolie en oregano in. Knijp er de teen knoflook bij uit en meng alles door elkaar. Neem vervolgens de bakkwast en bestrijk alle pizza sticks licht met het mengsel.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizzasticks 12 tot 15 minuten. Bestrijk de pizzasticks na 6 minuten nog eens licht met het mengsel van olijfolie, oregano en knoflook.
- Haal de pizzasticks uit de oven als de een mooi kleurtje hebben en krokant aan voelen en serveer ze op een bord of plank. Vul een kommetje met de extra pizzasaus, waar je de pizzasticks in kunt dippen. Eet smakelijk!
Notities
Tip: Zorg er voor dat de pizzasaus die je gebruikt in de sticks niet te nat is, want dat komt het resultaat niet ten goede. Daarnaast is het belangrijk dat je de pizza sticks goed dicht rolt, want anders loopt alle kaas uit de sticks.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!