Eén van de aardappelgerechten die wij afgelopen jaar leerden kennen is dat voor crispy smashed potatoes. Aardappelen die superdun worden gesmasht om vervolgens heerlijk krokant gebakken te worden in de oven. Nu hadden we ze een tijdje terug weer op het menu staan, maar we hadden wat te veel aardappelen. De volgende dag bereidden we ze daarom nog eens, maar nu als snack, door de crispy smashed potatoes nog te beleggen als pizza. Zó goed!

Pizza Smashed Potatoes
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 55 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 316kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 400 gram Vastkokende Krieltjes
- 8 eetlepels Pizzasaus
- 150 gram Geraspte Mozzarella
- 100 gram Mini Pepperoni
- Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereiding
- Voor de bereiding van deze Crispy Smashed Potatoes begin je met het koken van de aardappelen. Maak de krieltjes eventueel nog schoon, maar schil ze niet. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg hier de aardappeltjes aan toe. Kook ze tot ze gaar zijn en giet ze dan af. Laat de aardappeltjes in de pan een kwartiertje nagaren.
- Zet daarna de oven aan en ga en stel deze in op 180 graden. Pak ondertussen je bakplaat erbij en bekleed deze met het bakpapier.
- Neem nu de aardappeltjes en druk ze, met bijvoorbeeld de deksel van de pan of een bord, één voor één plat. Verplaats ze vervolgens met de spatel naar je bakplaat.
- Besprenkel de gesmashte aardappeltjes nu met olijfolie en bestrooi daarna met versgemalen zwarte peper en grof zout.
- Is de oven op temperatuur? Schuif de bakplaat dan in het middel van de oven en gaar de aardappeltjes 45 minuten, tot ze mooi kleuren en lekker krokant zijn.
- Haal de bakplaat na 45 minuten uit de oven en beleg de aardappelen met de pizzasaus, geraspte mozzarella en de mini pepperoni. Schuif de bakplaat vervolgens weer in de oven en bak de pizza smashed potatoes nog 10 minuutjes.
- Haal de pizza smashed potatoes nu weer uit de oven en laat ze 5 minuten rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 316kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 15g | Fat: 20g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 54mg | Sodium: 646mg | Potassium: 524mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 264IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 206mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!

