Oke, vandaag een combinatie waarmee we wellicht wat mensen tegen ons in het harnas jagen, maar we beloven dat deze pizza loempia’s de moeite waard zijn! We bereiden ze in de airfryer, eigenlijk op dezelfde wijze als onze airfryer kaastengels. Voor iedereen die we met de naam pizza loempia tegen het verkeerde been hebben geschopt; je mag ze ook pizzatengels noemen. Doen we het ook voor! Conclusie is in ieder geval dat deze ‘loempia’s’, gevuld met tomatensaus, kaas, en salami erg lekker zijn. En je kunt er natuurlijk je eigen favoriete pizza toppings in verwerken. Behalve misschien ananas dan, want pizza loempia’s met ananas is wel heel erg de grens opzoeken!

Pizza Loempia's uit de Airfryer
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Servings: 10 stuks
Calories: 170kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 5 vellen Filodeeg ontdooid
- 4 eetlepels Tomatenpuree
- 1 eetlepel Water
- 2 theelepels Italiaanse Kruiden
- 150 gram Salami
- 100 gram Geraspte Kaas
- 50 milliliter Zonnebloemolie ongeveer
- Pizzasaus om te dippen, optioneel
Overige Benodigdheden
- Airfryer
- Keukenpapier
Bereiding
- Neem de vellen filodeeg en snijd ze doormidden. Snijd ondertussen de salami in kleine stukjes en meng in een kom met de tomatenpuree, het water, de Italiaanse kruiden en de geraspte kaas.
- Doe nu de zonnebloemolie in een kommetje en pak er de bakkwast bij. Bestrijk een velletje filodeeg met zonnebloemolie.
- Doe nu wat van de pizzavulling op je vel filodeeg en rol een stukje op. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol het filodeeg verder op.
- Herhaal bovenstaande met alle halve vellen filodeeg en en pizzavulling en bestrijk alle pizza loempia’s daarna aan de buitenkant ook met zonnebloemolie.
- Zet de airfryer nu aan en stel deze in op 200 graden. Doe de pizza loempia’s in het mandje van de airfryer en probeer daarbij was ruimte tussen de loempia’s te houden.
- Bak de airfryer pizza loempia’s vervolgens 6 tot 8 minuten, waarbij je ze halverwege even omdraait. De pizza loempia’s mogen uit de airfryer zodra ze mooi goudbruin en krokant gebakken zijn.
- Leg de pizza loempia’s na het bakken even op wat keukenpapier ok een klein beetje uit te lekker en daarna op een serveerplank of bordje. Serveer optioneel met wat pizzasaus om de pizza loempia’s uit de airfryer in te dippen. Eet smakelijk!
Notities
Je kunt voor deze pizza loempia’s ook loempiavellen gebruiken in plaats van filodeeg, maar we hebben geen ervaring met het bereiden ervan in de airfryer. Wij zouden dan aanraden de pizza loempia’s een paar minuten te frituren.
Nutrition
Calories: 170kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 6g | Fat: 13g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 439mg | Potassium: 103mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 0.4g | Vitamin A: 120IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 67mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!


