Pizza Loaded Tosti

Een tosti uit de pan gaat er hier als lunch of snack voor de lekkere trek altijd wel in. Perfect krokant gebakken. Niks mis mee! Maar we hebben nu een variant waar je ons zelfs voor wakker mag maken! De pizza loaded tosti. Een tosti uit de pan, die je na het keren belegt met pizzasaus, salami en wat geraspte kaas. Nog even onder de grill en je hebt echt een fantastisch lekkere tosti! En het leuke is dat je er ook nog eens eindeloos mee kunt variëren. In dit recept belegden wij de tosti gewoon met ham en kaas en gingen er salami en kaas bovenop, maar daar kun je natuurlijk gewoon je eigen favoriete ingrediënten voor kiezen. Proberen dus!

Pizza Loaded Tosti

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Rusttijd: 3 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 1 persoon
Calories: 341kcal

Ingrediënten

  • 2 sneetjes Casino Wit
  • 2 plakken Kaas
  • 1 plak Ham
  • 2 plakken Salami
  • 1 eetlepel Pizza Saus
  • 20 gram Geraspte Kaas
  • 2 eetlepels Boter

Overige Benodigdheden

  • Ovenbestendige Koekenpan
  • Oven met Grillstand
  • Spatel
  • Ovenhandschoen

Bereiding

  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat warm worden.
  • Neem je sneetjes brood en beleg er 1 met een plak kaas, de plak ham en weer een plak kaas. Zoals gezegd kun je hier lekker mee variëren, dus kies je favoriete tosti ingrediënten.
  • Leg nu de tweede snee brood op de belegde snee en bestrijk deze van rand tot rand met boter.
  • Zet nu ook de oven aan en zet deze op de grillstand. Laat de oven vast voorverwarmen.
  • Is de pan heet? Leg de tosti dan met de beboterde kant naar beneden in de pan en bak de tosti 4 á 5 minuten, tot de onderkant mooi goudbruin en krokant is.
  • Bestrijk de bovenkant van de tosti nu ook van rand tot rand met boter en draai de tosti om.
  • Zet nu het vuur uit en bestrijk de gebakken van de tosti met de pizzasaus. Beleg vervolgens met de plakken salami en strooi de geraspte kaas er overheen.
  • Schuif de koekenpan met de belegde tosti nu in de oven en gril 2 tot 3 minuten, tot de kaas bovenop begint te smelten en kleuren.
  • Haal de pan vervolgens weer uit de oven (gebruik de ovenhandschoen) en haal de tosti uit de pan. Laat deze een paar minuten rusten en snijd dan doormidden. Eet smakelijk!

Notities

Wil je meerdere personen verblijden met zo’n lekkere pizza loaded tosti? Dan kun je ze natuurlijk ook op een met bakpapier beklede bakplaat leggen, ze beleggen en dan in de oven schuiven. Wij zouden de tosti’s in de pan dan wel iets verder bakken dan hierboven uitgelegd, omdat in ons geval de pan heet de oven in gaat, waardoor de onderkant van de tosti ook niet iets doorbakt tijdens het grillen. Dat is op de bakplaat minder het geval.
Pro tip: Wanneer je je tosti laat rusten op een bord zie je daarna altijd dat je bord iets vochtig is. Dit is stoom dat niet weg kan en die zorgt er voor dat de onderkant van je tosti minder krokant is na het rusten. Leg de tosti tijdens het rusten op bijvoorbeeld 2 vorken of, zoals wij doen, op twee eetstokjes. Zo kan er geen stoom onder je tosti ontstaan en houd je het meest knapperige resultaat!

Nutrition

Calories: 341kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 19g | Fat: 28g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 82mg | Sodium: 581mg | Potassium: 75mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.4g | Vitamin A: 816IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 542mg | Iron: 0.2mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Pan Tosti Pizza Style
Loaded Piza Pan Tosti

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept