Vorig jaar hebben we een aantal weken door Portugal en Spanje gereisd met een camper en toen viel ons met name in Spanje op dat empanadas enorm populair zijn. Vinden wij helemaal niet erg, want wij houden er wel van. Toen we een stop hadden bij een enorme Carrefour en daar empanada deeg tegenkwamen was het dan ook een logisch gevolg dat dit mee naar huis ging! Nu kun je empanada deeg natuurlijk ook zelf maken, maar zo kant-en-klaar is ook wel eens makkelijk. We vulden onze empanadas dit keer met een mengsel van kipgehakt, fijn gesneden jalapeño en gerapte cheddar. Uiteraard met nog wat kruiden en specerijen. Erg lekker en zeker een aanrader!

Pittige Kip Empanadas
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 8 plakken Empanada Deeg of maak je deeg zelf
- 250 gram Kipgehakt
- 100 gram Geraspte Cheddar
- 1 Groene Jalapeño
- 2 eetlepels Kipkruiden kies je favoriet
- 1 Ei
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereiding
- In dit recept gaan we er even van uit dat je al plakken empanada deeg klaar hebt liggen. Dit kunnen kant-en-klare plakken deeg zijn, die her en der te koop zijn, maar je kunt zelf ook deeg maken volgens een ander empanada recept van ons.
- Neem een mengkom en doe hier het kipgehakt in en voeg er de kipkruiden en geraspte cheddar aan toe. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de jalapeño en snipper deze goed klein. Voeg daarna ook toe en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel je gehaktmengsel nu in 8 gelijke delen en leg dit op het midden van alle cirkels empanada deeg.
- Vouw het deeg vervolgens om de vulling tot halve cirkels en druk de randen goed aan. Werk de randen daarna af. Dit kan je met bijvoorbeeld een vork doen, maar je kunt de randen ook op authentieke wijze vouwen. Hoe je dat doet kunnen we niet goed uitleggen, maar onderstaande video geeft het goed weer:
- Zet ondertussen ook de oven aan en stel deze in op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg daar alle gevouwen empanadas op.
- Neem tot slot een kommetje en roer hier het ei in los. Bestrijk de empanadas vervolgens met de bakkwast met een klein beetje ei en schuif de bakplaat daarna in de oven.
- Bak de empanadas in de oven in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar en haal de empanadas daarna weer uit de oven. Laat ze een paar minuten afkoelen en serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.04g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 611mg | Potassium: 373mg | Fiber: 2g | Sugar: 0.3g | Vitamin A: 361IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 192mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!

