Omgekeerde Bladerdeegtaartjes

De laatste tijd zagen we regelmatig omgekeerde bladerdeeg taartjes voorbij komen op social media, met de meest uiteenlopende toppings. Noem je het trouwens toppings als ze niet bovenop gaan tijdens het bakken? Maakt ook niet uit! Ondersteboven gebakken dus, wat betekent dat de ingrediënten in omgekeerde vorm de bakplaat op gaan, met als laatst dus het bladerdeeg. Bij ons ging het om honing, chilivlokken, salami, geraspte mozzarella en pizza saus. Heerlijke combinatie kunnen we wel zeggen!

 

Omgekeerde Bladerdeegtaartjes

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 3 personen
Calories: 537kcal

Ingrediënten

  • 1 rol Vers Bladerdeeg
  • 12 plakken Pizza Salami van die kleinere plakken
  • 3 eetlepels Honing
  • 3 theelepels Chilivlokken
  • 6 eetlepels Pizzasaus
  • 100 gram Geraspte Mozzarella
  • 1 Ei

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Haal de rol bladerdeeg een minuut of 10 van te voren uit de koeling, zodat het bladerdeeg makkelijker uit te rollen is. Direct uit de koelkast wil het nog wel eens een beetje scheuren.
  • Zet ondertussen de honing, chilivlokken, salami, mozzarella en pizzasaus klaar en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Zet de oven aan en stel deze in op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 6 ongeveer gelijke, rechthoekige plakken bladerdeeg.
  • Neem nu de bakplaat met bakpapier en drizzle daar op 6 plekken een vlak honing op, ongeveer ter grootte van de plakken bladerdeeg.
  • Verdeel nu de chilivlokken over de honing en beleg ieder vlak met 2 plakken salami. Strooi vervolgens ongeveer de helft van de geraspte mozzarella over de salami.
  • Bestrijk nu alle plakken bladerdeeg met de pizzasaus en leg deze daarna met de sauskant naar beneden op het beleg.
  • Roer in een kommetje het ei los en bestrijk het bladerdeeg er mee. Schuif de bakplaat vervolgens in de oven en bak de ondersteboven bladerdeegtaartjes 12 tot 14 minuten. Tot het deeg mooi krokant en goudbruin is.
  • Haal de bakplaat vervolgens weer uit de oven en draai de omgekeerde bladerdeegtaartjes met een spatel om. Bestrooi de ondersteboven bladerdeegtaartjes met de rest van de mozzarella en serveer ze vervolgens direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 537kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 16g | Fat: 38g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 19g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 87mg | Sodium: 746mg | Potassium: 169mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 554IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 147mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Ondersteboven Bladerdeegtaartjes
Omgekeerde gebakken bladerdeeg taartjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept