Saucijzenbroodjes, wie lust ze niet? Heerlijk als snack, zeker als ze vers gebakken en nog warm zijn. Saucijzenbroodjes bakken is overigens totaal niet moeilijk! Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het bakken kost ook niet zo veel tijd. In dit recept gaan we voor mini saucijzenbroodjes, want dan kun je er ongegeneerd meer dan 1 nemen. En geloof me, je zult er meer dan 1 willen nemen!

Mini Saucijzenbroodjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Servings: 12 Stuks
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 1 rol Vers Bladerdeeg
- 300 gram Rundergehakt
- 1 Sjalot
- 1 teen Knoflook
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Sambal
- 1 Eigeel
- Versgemalen Zwarte Peper
- Zout
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
Bereiding
- Zet de oven aan en stel hem in op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet vast klaar.
- Snipper de sjalot en teen knoflook fijn en doe in een kom, samen met het gehakt, paprikapoeder en de sambal. Voeg wat zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
- Rol nu de rol bladerdeeg uit en verdeel het gehakt mengsel in een lange strook over de lengte van het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg vervolgens stevig op, tot een wel heel lang saucijzenbroodje.
- Je kunt de rol als geheel bakken, maar het is makkelijker hem op te delen in kleinere saucijzenbroodjes. Snijd de rol daarom in 12 gelijke delen en leg deze met wat ruimte ertussen op de bakplaat.
- Klop in een klein kommetje het eigeel los en gebruik de bakkwast om de saucijzenbroodjes hier mee te bestrijken. Schuif de bakplaat vervolgens in het midden van de oven en bak de mini saucijzenbroodjes 15 minuten.
- Haal de mini saucijzenbroodjes nu uit de oven,leg ze op een bord of serveerplank en serveer ze direct. Kan nooit lang duren voor ze op zijn. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
