Mexicaanse Nacho Hapjes

Vandaag een recept van BBQ Junkie, dat we omturnden tot een variant uit de oven: Mexicaanse Nacho Hapjes. Wel wat voorbereiding, maar als je met een hele plank van deze hapjes rondgaat kunnen we beloven dat je niets overhoudt! Het krokante en het zoute van de tortillachips combineren perfect met de malse kippendij, de guacamole, de crème fraîche en de salsa. En zo’n tortilla chip kun je dus perfect als basis gebruiken. Weer eens iets anders dan dippen! Van de zomer staan deze hapjes bij ons zeker weer eens op het menu!

Mexicaanse Nacho Hapjes

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 8 personen
Calories: 152kcal

Ingrediënten

  • 2 Kippendijen
  • 16 Tortilla Chipjes
  • 1 Avocado
  • 1 Rode Ui
  • 3 Tomaten
  • 1 teen Knoflook
  • 1 klein bosje Bladpeterselie
  • 2 theelepels Gerookt Paprikapoeder
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 0,25 theelepel Uienpoeder
  • 0,25 theelepel Knoflookpoeder
  • 0,25 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
  • 0,25 theelepel Zout
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 6 eetlepels Crème Fraîche

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Meng in een kommetje het paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, de zout en de peper en kruid de kippendijen hiermee. Dek de kippendijen af en zet in de koeling voor een uur, zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Neem vervolgens een ruime mengkom en prak hierin de avocado fijn. Snipper de rode ui en voeg de helft toe aan de avocado. Doe de andere helft in een tweede mengkom. Snijd nu de tomaten in vieren en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd de tomaten vervolgens in kleine blokjes. Doe 1 tomaat bij de kom met avocado en de andere 2 tomaten in de kom bij de halve gesnipperde rode ui.
  • Knijp het teentje knofllok vervolgens uit in de kom met avocado, rode ui en tomaat en meng alles tot guacamole. Hak daarna de peterselie fijn en voeg dit toe aan de kom met de rode ui en de tomaat. Doe hier ook de olijfolie bij en meng alles door elkaar tot een salsa.
  • Zet nu de oven aan en stel deze in op 160 graden. Is de oven warm? Haal de kippendijen dan uit de koeling en doe ze in de ovenschaal. Bak de kippendijen 15 tot 20 minuten. Meet eventueel de kerntemperatuur om zeker te zijn dat de kip gaar is. Dit is bij minimaal 70 graden.
  • Pak, terwijl de kippendijen in de oven liggen, een grote serveerplank en leg hier de tortilla chipjes op, met de meest holle kant naar boven.
  • Zijn de kippendijen gaar? Haal ze dan uit de oven en laat even 5 minuten rusten. Snijd de kip vervolgens in reepjes.
  • Schep nu een klein beetje van de guacamole en van de tomatensalsa op ieder chipje. Beleg daarna ieder chipje met een reepje kippendij en maak de hapjes daarna af met een klein beetje van de crème fraîche. Serveer de Mexiscaanse Nacho Hapjes vervolgens direct. Eet smakelijk!

Notities

Uiteraard is het ook mogelijk de kippendijen in de koekenpan of grillpan te bakken, maar wij vinden de oven net iets makkelijker. Ook omdat je dan eenvoudig de andere voorbereidingen kunt doen terwijl de kippendijen in de oven liggen.

Nutrition

Calories: 152kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 6g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.03g | Cholesterol: 28mg | Sodium: 61mg | Potassium: 331mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 619IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 22mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept