Loaded nacho’s behoren bij ons toch wel tot de ultieme snacks voor bij een borrel. Als we ergens borrelen en er staan nacho’s op de kaart, dan is de kans groot dat ze besteld worden! Nu wilde we echter wel eens iets anders proberen en een tijd terug maakten we roasted ravioli, waarbij de ravioli eigenlijk verandert in een soort krokante pasta chips. Dus probeerden we dat ook met verse lasagnebladen, die we eerst in de welbekende driehoekige nacho-vorm sneden. Dat werden waanzinnig lekkere, krokante lasagne chips, die we vervolgens weer gebruikten voor deze lasagne nacho’s. Een Italiaanse variant op de welkbekende Mexicaanse loaded nacho’s. Aanrader!

Lasagne Nacho's
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 167kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 250 gram Verse Lasagnebladen
- 150 gram Pastasaus kies je favoriet
- 50 gram Cherrytomaatjes
- 100 gram Geraspte Mozzarella
- 1 eetlepel Gedroogd Italiaanse Kruiden
- Olijfolie
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereiding
- Zet de oven aan en stel deze in op 175 graden. Snijd ondertussen alle verse lasagnebladen in driehoekjes, zoals je ze ook kent van de zakken tortillachips.
- Doe alle lasagne driehoekjes in een kom en voeg er de olijfolie bij. Schep even om tot de lasagne rondom voorzien is van een laagje olie.
- Bekleed nu de bakplaat met bakpapier en verdeel hier de lasagne driehoekjes over in één laag. Zorg er voor dat de chips niet overlappen.
- Schuif de bakplaat in de oven wanneer deze op temperatuur is en bak de lasagne tot deze mooi krokant is. Dit duurde bij ons ongeveer 20 minuten. Optioneel kun je ze halverwege even keren, maar het is niet per se nodig.
- Zijn je lasagne chips mooi krokant? Haal de bakplaat dan uit de oven en laat de chips een klein beetje afkoelen. Stel de oven ondertussen in op 200 graden.
- Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in tweeën en zet je favoriete pastasaus en de geraspte mozzarella klaar.
- Neem nu je ovenschaal en bedek de bodem met de helft van de lasagne chips. Verdeel hier iets minder dan de helft van de saus en gehalveerde cherrytomaatjes over en bestrooi met ongeveer een derde van de geraspte kaas.
- Hier bovenop gaat de rest van de lasagne chips, gevolgd door de rest van de saus, geraspte kaas en tomaatjes. Strooi tot slot wat Italiaanse kruiden over het geheel.
- Schuif de ovenschaal nu in de oven en bak de lasagne nacho’s 10 tot 12 minuten, tot de kaas mooi gesmolten is. Haal de schaal dan uit de oven en serveer de lasagne nacho’s direct. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 167kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 8g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 297mg | Potassium: 184mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 355IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 110mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
