Kroket Broodjes Recept

Kroket Broodjes

Hoewel de frikandelbroodjes al jaren populair zijn onder de jongeren, gaan wij toch liever voor de kroket variant. En als we dan toch aan het kiezen zijn, dan kiezen we er ook voor om ze zelf te maken. Zelf kroket broodjes maken is namelijk helemaal niet zo moeilijk en waarschijnlijk ongeveer 100 keer lekkerder dan die kleffe gevallen uit de supermarkt. Ben je fan van kroketten? Dan moet je deze kroketbroodjes dan ook zeker eens proberen!

Kroket Broodjes Recept

Kroket Broodjes

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 plakjes Diepvries Bladerdeeg
  • 4 Oven Kroketten
  • 8 theelepels Mosterd
  • 1 Ei

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien.
  • Zet de oven alvast aan en stel deze in op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Is het bladerdeeg ontdooid? Snijdt dan van alle plakken en stuk af, want in zijn geheel zijn ze wat te groot voor de kroketten. Als je er een oven kroket op let, moet aan beide kanten zo’n 2,5 cm bladerdeeg over blijven.
  • Neem nu de helft van de bijgesneden plakjes bladerdeeg en snijd hier een aantal inkepingen in. Die gaan mooi open staan bij het bakken, waardoor je de kroketten in de kroketbroodjes ziet als ze gebakken zijn.
  • Neem nu de plakken bladerdeeg zonder inkepingen en bestrijk het midden hiervan met de mosterd. Leg daar vervolgens de kroketten op en dek deze af met de plakken bladerdeeg met inkepingen.
  • Druk de randen van de plakken bladerdeeg nu samen. Gebruik een vork om dit goed vast te drukken.
  • Klop het ei los en bestrijk de kroketbroodjes met behulp van de bakkwast met wat ei.
  • Schuif de bakplaat nu in het midden van de oven en bak de kroketbroodjes zo lang als aangegeven op de verpakking van de oven kroketten. In de meeste gevallen is dit tussen de 12 en 15 minuten.
  • Haal de kroketbroodjes uit de oven wanneer ze kroketten klaar zijn en het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is. Laat de kroketbroodjes een paar minuutjes afkoelen en serveer ze daarna. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Kroket Broodjes Recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept