Er is eigenlijk weinig dat meer snacken uitstraalt dan de borrelpootjes en kippenvleugeltjes die we altijd bij de poelier zien liggen. Maar we zouden onszelf niet zijn als we niet zelf lekker aan de slag gingen om een lekker recept te maken. En zo kwamen we tot deze Koreaanse borrelpootjes. Heerlijke kipkluifjes die een beetje zoet, een beetje pittig en lekker sticky zijn. Voor de looks nog een kleine beetje sesamzaad en lente ui er over en je hebt een borrelhap waar mensen niet genoeg van zullen krijgen!

Koreaanse Borrelpootjes uit de Airfryer
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Marineren: 2 uur uur
Totale tijd: 2 uur uur 45 minuten minuten
Servings: 12 stuks
Calories: 114kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediƫnten
- 12 Borrelpootjes
- 2 eetlepels Gochujang
- 50 milliliter Sojasaus
- 2 eetlepels Honing
- 2 eetlepels Rijstazijn
- 1 eetlepel Sesamolie
- 4 tenen Knoflook
- 2 cm Gember
- 1 theelepel Chilivlokken
- 1 theelepel Sesamzaadjes
- 1 Lente Ui
Overige Benodigdheden
- Airfryer
- Ziplock Zak
- Rasp
Bereiding
- Neem een mengkom en doe hier de gochujang, de sojasaus, de honing, de rijstazijn, de sesamolie en de chilivlokken in. Knijp er vervolgens de tenen knoflook bij en rasp de gember er ook bij. Meng alle ingrediƫnten goed door elkaar en giet de marinade in de ziplock zak.
- Haal de borrelpootjes nu uit de verpakking en voeg ze toe aan de zak met marinade. Sluit de zak dan af, waarbij je zoveel mogelijk lucht uit de zak drukt. Masseer de marinade in de borrelpootjes en leg 2 tot 4 uur in de koeling om te marineren.
- Heeft de kip lang gemarineerd? Zet dan de airfryer aan en stel deze in op 150 graden. Laat de airfryer 5 minuten voorverwarmen en doe dan de borrelpootjes in het mandje van de airfryer.
- Bak de borrelpootjes 25 minuten, waarbij je ze halverwege even omschudt.
- Snijd nu ook het lente uitje in dunne ringetjes en pak de sesamzaadjes er vast bij.
- Zodra de borrelpootjes klaar zijn mogen ze uit de airfryer. Leg ze op een bord of serveerplank en bestrooi met ze met de sesamzaadjes en de ringetjes lente ui. Serveer de Koreaanse borrelpootjes daarna direct. Eet smakelijk!
Notities
Uiteraard kun je dit recept ook loslaten op kippenvleugels! Zodra je dit recept in een veelvoud gaat (voor)bereiden, dan geldt dat je de marinade niet iedere keer hoeft te verdubbelen. Met twee keer de marinade kun je drie keer de hoeveelheid borrelpootjes (of kippenvleugels) marineren.
Nutrition
Calories: 114kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 9g | Fat: 8g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 37mg | Sodium: 265mg | Potassium: 97mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.3g | Vitamin A: 106IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 10mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!

