Kipsaté Loaded Fries

Loaded Fries zijn niet alleen heel hip tegenwoordig, ze zijn ook gewoon erg lekker! Je kunt er alle kanten mee op qua toppings en dit keer ging ik voor een kipsaté variant, met zelf gemarineerde saté en pindasaus en natuurlijk bosui, rode peper en bosui. En dan heb je dus kipsaté loaded fries. Een soort Patatje Saté deluxe! Dit wil je toch gelijk gaan maken thuis? Oh en als je zelf nou je eigen perfecte recept voor een saté marinade en pindasaus hebt, dan gebruik je die natuurlijk voor jou perfecte loaded fries met kipsaté!

Kipsaté Loaded Fries Recept

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 1300kcal

Ingrediënten

  • 600 gram Patat
  • 400 gram Kippendijen
  • 3 eetlepels Sojasaus
  • 3 eetlepels Donkere Basterdsuiker
  • 2 theelepels Vissaus
  • 1 Limoen
  • 2 theelepels Sriracha
  • 1 teen Knoflook
  • 2 cm Verse Gember
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie
  • 1 Bosui
  • 1 Rode Peper
  • 1 handje Pinda’s geroosterd

Voor de pindasaus:

  • 6 eetlepels Pindakaas
  • 100 milliliter Kokosmelk
  • 25 milliliter Sojasaus
  • 25 milliliter Ketjap Manis
  • 1 theelepel Sriracha

Overige Benodigdheden

  • Airfryer, Oven of Frituurpan
  • Keukenmachine
  • Ziplock Zak
  • Koekenpan
  • Steelpan

Bereiding

  • Doe de sojasaus, basterdsuiker, vissaus, de rasp en het sap van de limoen, de sriracha, de teen knoflook, de gember en de zonne in de keukenmachine en draai tot een gladde marinade.
  • Snijd de kippendijen in blokjes en doe ze in een ziplock zak. Giet hier de marinade bij en druk zoveel mogelijk lucht uit de zak als je deze afsluit. Masseer de marinade even goed in de kip en leg in de koeling om een uurtje te marineren.
  • Heeft de kip lang genoeg gemarineerd? Bereid dan de oven, airfryer of frituurpan voor om de patat te bereiden. Zet ook de koekenpan op middelhoog vuur en de steelpan op laag vuur en laat deze warm worden.
  • Snijd nu de bosui en rode peper in dunne ringetjes en zet samen met de geroosterde pinda’s klaar.
  • Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in de steelpan en roer rustig door tot alles met elkaar is vermengd. Breng rustig aan de kook terwijl je het geheel af en toe even doorroert en laat dan een paar minuutjes pruttelen om iets in te dikken.
  • Bereid ondertussen je patat op de door jouw gekozen bereidingswijze en doe de blokjes kippendij in de koekenpan. Bak de blokjes kip 8 tot 10 minuutjes, tot ze gaar zijn.
  • Neem nu een groot bord of een plank en verdeel hier de patat over. Verdeel er daarna de kipsaté over. Drizzle er daarna wat van de pindasaus over en bestrooi het geheel met de geroosterde pinda’s, de bosui en de rode peper.
  • Serveer de kipsaté loaded fries vervolgens met de rest van de pindasaus en eventueel overgebleven andere toppings en serveer daarna direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 1300kcal | Carbohydrates: 101g | Protein: 41g | Fat: 85g | Saturated Fat: 29g | Polyunsaturated Fat: 11g | Monounsaturated Fat: 38g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 156mg | Sodium: 2536mg | Potassium: 1861mg | Fiber: 15g | Sugar: 11g | Vitamin A: 417IU | Vitamin C: 62mg | Calcium: 86mg | Iron: 7mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Loaded Fries met Saté

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *