Kip Pesto Snackbrood

We hebben weer een leuk snackbrood voor bij de borrel voor je! Dit soort broden maken we regelmatig en ze doen het altijd goed. Je snijdt simpelweg de bovenkant van een afbak ciabatta brood en qua beleg kun je vervolgens alle kanten op. En dit kip pesto snackbrood is misschien wel onze favoriete variant inmiddels. Al hebben we nog wel meer goede ideeën voor dit soort borrelbroden!

Kip Pesto Snackbrood

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 675kcal

Ingrediënten

  • 1 Afbak Ciabatta
  • 2 Kippendijen
  • 100 gram Geraspte Mozzarella
  • 6 Cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 3 eetlepels Groene Pesto
  • 1 theelepel Zeezout
  • 1 theelepel Knoflookgranulaat
  • 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Koekenpan
  • Mengkommetje

Bereiding

  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat de pan opwarmen. Haal de kippendijen uit de verpakking en dep ze rondom droog met keukenpapier. Controleer op loshangende stukjes vlees en vet en botsplinters en bestrooi daarna met de zout, knoflookgranulaat en zwarte peper.
  • Leg de kippendijen in de koekenpan en bak ze in 12 tot 15 minuten goudbruin en net gaar. Keer de kippendijen hierbij om de paar minuten, zodat ze gelijkmatig garen en kleuren.
  • Meng nu in een kommetje de mayonaise met 1 eetlepel pesto. Snijd ook de cherrytomaatjes vast doormidden en snijd de bovenkant van het ciabatta brood.
  • Is de kip gaar? Haal deze dan uit de koekenpan en laat een paar minuten rusten. Snijd de kippendijen daarna in blokjes van ongeveer 1 cm groot.
  • Zet nu de oven aan en stel deze in op 200 graden (hetelucht). Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier het ciabatta brood op.
  • Bestrijk het brood nu eerst met de pesto mayonaise en strooi er daarna de helft van de geraspte mozzarella over.
  • Beleg het brood daarna met de gehalveerde cherrytomaatjes en de gesneden kippendijen.
  • Tot slot strooi je de resterende geraspte mozzarella over het brood, waarna je het afmaakt met kleine hoopjes groene pesto.
  • Schuif de bakplaat met het kip pesto brood nu in de oven en bak het 8 tot 10 minuten, tot het brood knapperig is en de kaas mooi is gesmolten.
  • Haal het brood dan weer uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Snijd het daarna in repen en serveer deze direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 675kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 32g | Fat: 35g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 8g | Monounsaturated Fat: 10g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 123mg | Sodium: 1542mg | Potassium: 297mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 608IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 159mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Kip Pesto Borrelbrood
Kip Pesto Borrel Brood
Kip Pesto Snack Brood

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept