Kaastengels

Als een schaal met borrelhapjes langs komt kijken wij gelijk of er kaastengels tussen zitten. Gesmolten kaas is hier namelijk favoriet en zeker in zo’n krokant jasje van filodeeg. Dippen in wat chilisaus en smullen maar! Daar werken we moeiteloos een schaal van weg. Het werd dan ook tijd om die kaastengels zelf te gaan maken en nu kan jij dat ook. Want dit kaastengels recept wil je proberen toch?

Kaastengels

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 34 minuten
Servings: 10 stuks

Ingrediënten

  • 5 vellen Filodeeg
  • 1 stuk Kaas plat
  • 5 eetlepels Chilisaus
  • Water

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Voordat je met de bereiding van dit recept begint is het belangrijk dat je filodeeg goed is ontdooid. Lees op de verpakking hoe je dat het beste kunt doen.
  • Is het filodeeg ontdooid? Dan kunnen we aan de slag. Begin met het aanzetten van de frituurpan. Ga voor een temperatuur van 180 graden. Je kunt uiteraard ook in een gewone pan frituren in bijvoorbeeld zonnebloemolie.
  • Neem nu het blok kaas en snijd hier repen van die ongeveer 5 cm lang en 1,5 cm breed en hoog zijn.
  • Zet een kommetje water klaar en pak de bakkwast en je filodeeg er bij. Pak de vellen filodeeg en snijd deze in de breedte doormidden, zodat je 10 kleinere vellen hebt. Let er hierbij op dat de kaas ruim binnen het filodeeg moet passen.
  • Bestrijk nu een vel filodeeg met wat water. Hierdoor rolt het zo makkelijker op. Leg aan één kant een stuk kaas op het filodeeg en rol het 1 keer rond het stukje kaas. Vouw nu de zijkanten naar binnen en rol het filodeeg verder op. Herhaal dit met de overige vellen filodeeg en stukken kaas.
  • Heb je alle kaastengels gerold en is de olie op temperatuur? Dan is het tijd om te gaan frituren. Laat de kaastengels voorzichtig in de olie zakken en frituur ze ongeveer 4 minuten, zodat de kaas goed kan smelten en het filodeeg krokant wordt en een mooi kleurtje krijgt. Gaan de kaastengels al snel drijven? Dan is het handig om ze halverwege even te draaien, zodat beide kanten een mooi kleurtje krijgen.
  • Haal de kaastengels uit de frituur waneer ze klaar zijn en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier. Vul ondertussen een klein kommetje met chilisaus, zodat je de kaastengels daar lekker in kunt dippen. Eet smakelijk!

Notities

Tip: Het is mogelijk om deze kaastengels in de oven te bereiden. Ze worden dan wel iets minder knapperig dan uit de frituur, maar zijn nog steeds erg lekker! Wil je dat doen? Ga in een heteluchtoven dan voor een temperatuur van 220 graden, bestrijk de kaastengels voordat ze in de oven gaan rondom met wat zonnebloemolie en bak de kaastengels 10 to 12 minuten. Draai ze halverwege even om.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
recept voor kaastengels
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept