kaasstengels-prosciutto

Kaasstengels met Prosciutto

Bladerdeeg, mozzarella, Prosicutto en pesto. Dan weet je dat het alleen maar lekker kan worden! We maakten er heerlijke kaasstengels mee en ik kan je vertellen: Die komen vaker op ons snackmenu. Het voorbereidingen van deze kaasstengels in eenvoudig en kost niet veel tijd. En met ongeveer een kwartier in de oven zijn ze klaar. Uiteraard kun je ze ook zonder de Prosciutto maken, rode pesto gebruiken of voor een andere geraspte kaas gaan die je in de koelkast hebt liggen. Dit recept leent zich uitstekend voor een beetje eigen creativiteit!

kaasstengels-prosciutto-recept

Kaasstengels met Prosciutto

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol Vers Bladerdeeg
  • 80 gram Prosciutto
  • 100 gram Geraspte Mozzarella
  • 3 eetlepels Groene Pesto
  • 1 Ei

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Haal de rol bladerdeeg uit de koeling en laat deze een klein beetje op kamertemperatuur komen voor je hem uitrolt.
  • Snijd ondertussen de plakken Prosciutto in repen van ongeveer 2 cm breed en leg deze alvast klaar. Pak ook de geraspte mozzarella en de pesto er vast bij.
  • Zet nu de oven aan op 200 graden en bedek de bakplaat (of het rooster) met bakpapier.
  • Rol nu het bladerdeeg uit en snijd vervolgens repen van ongeveer 2 cm breed van het deeg. Dit gaat het makkelijkst met een pizzasnijder.
  • Leg de helft van de repen bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met een beetje pesto. Verdeel ongeveer een derde van de kaas over de repen en beleg ze daarna met de repen Prosciutto. Strooi hier vervolgens nog eens een derde van de geraspte mozzarella over.
  • Bedek nu iedere belegde reep bladerdeeg met de overige repen deeg. Pak vervolgens de uiteinden van één van de repen en draai een paar slagen, tot een wokkel. Herhaal dit met alle repen.
  • Klop nu het ei los in een kommetje en gebruik de bakkwast om de kaasstengels licht met ei te bestrijken. Strooi tot slot het restant geraspte kaas over de kaasstengels en bak ze vervolgens 14 tot 16 minuten in het midden van de oven, tot het bladerdeeg mooi gaar en krokant is en de kaas lekker is gesmolten.
  • Haal de bakplaat vervolgens weer uit de oven. Laat de kaasstengels met pesto en Prosciutto vervolgens een paar minuten afkoelen en serveer ze daarna direct. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
kaasstengels-prosciutto
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept