Een lekkere kaasstengel van de bakker kunnen we hier niet weerstaan. Het komt dan ook zelden voor dat we bij de bakker komen en zonder kaasstengels weer naar buiten lopen. Maar we hebben nu iets, waarmee die kaasstengels nóg lekkerder worden: Ontbijtspek! Je kent misschien de uitspraak ‘Everything tastes better with bacon’ wel en dat klopt in het geval van kaasstengels ook. Dus haal maar een rol bladerdeeg en wat plakken ontbijtspek in huis, rasp wat kaas en ga aan de slag!

Kaasstengels met Spek
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 594kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 1 rol Vers Bladerdeeg
- 100 gram Geraspte Kaas jong of jong belegen
- 8 plakken Ontbijtspek rechte plakken
- 1 Ei
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Deegroller
Bereiding
- Haal de rol bladerdeeg uit de koeling en laat deze in de verpakking 10 minuten op het aanrecht liggen. Zo kun je het bladerdeeg straks uitrollen zonder dat het scheurt.
- Zet de geraspte kaas en de plakken ontbijtspek vast klaar en roer in een kommetje het ei los.
- Zet ook de oven alvast aan en stel deze in op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Rol nu het bladerdeeg uit en bestrooi de linker- over rechterhelft met ongeveer de helft van de geraspte kaas.
- Vouw nu het andere deel over het met kaas bestrooide deel en druk dit goed aan. Rol het bladerdeeg nog even goed na met de deegroller, zodat het deeg goed aan elkaar plakt en ook weer wat dunner is.
- Snijdt het opgevouwen bladerdeeg nu in 8 gelijke repen, die ongeveer even breed zijn als de plakken ontbijtspek.
- Neem nu een reep deeg en leg hier een plak ontbijtspek op. Neem vervolgens beide uiteinden en draai deze in tegengestelde richting tot een spiraal. Leg deze kaasstengel met spek nu op de bakplaat en herhaal bovenstaande met de rest van de repen bladerdeeg en plakken ontbijtspek.
- Heb je alle spek-kaasstengels op de bakplaat liggen? Pak dan de bakkwast en het losgeklopte ei er bij en bestrijk de kaasstengels met het ei. Strooi daarna de rest van de geraspte kaas over de kaasstengels met spek.
- Schuif de bakplaat nu in het midden van de oven en bak de kaasstengels met spek 15 tot 20 minuten, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
- Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en laat de kaasstengels minimaal 5 minuten rusten voor je ze serveert. Je kunt de kaasstengels met spek ook volledig laten afkoelen en op kamertemperatuur serveren. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 594kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 15g | Fat: 45g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 21g | Trans Fat: 0.04g | Cholesterol: 82mg | Sodium: 513mg | Potassium: 125mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 320IU | Calcium: 191mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!

