Jalapeño Popper Tosti’s

Snacken is natuurlijk niet alleen maar die lekkere hapjes voor bij de borrel of een avond lekker op de bank. Voor ons kan snacken ook halverwege de middag of laat in de avond nog trek hebben, om vervolgend een tosti te bouwen. Meestal doen we dat met spullen die we op dat moment in huis hebben, dus de ingrediënten voor deze jalapeño popper tosti’s kun je maar beter op het eerstvolgende boodschappenlijstje zetten. Zou zonde zijn als je anders veroordeeld bent tot een simpele tosti kaas!

 

Jalapeño Popper Tosti's

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 242kcal

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Brood kies je eigen favoriet
  • 4 plakken Cheddar het liefst die ‘nep’ cheddar
  • 4 eetlepels Roomkaas met Kruiden
  • 1 Jalapeño

Overige Benodigdheden

  • Tosti IJzer

Bereiding

  • Voor we beginnen; ja je kunt deze tosti’s ook in de pan of op de plaat bakken. Geen probleem! Wij bakken ze meestal ‘gewoon’ in het tosti ijzer.
  • Zet het tosti ijzer aan en laat deze heet worden.
  • Snijd ondertussen de jalapeño doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de jalapeño vervolgens in hele kleine stukjes. Meng in een kommetje de jalapeño vervolgens met de roomkaas.
  • Neem nu je sneetjes brood (het liefst een beetje dikke) en beleg ze met de cheddar. Wij gebruiken in dit recept het liefst die plakken die per stuk in een plasticje zitten, omdat ze zo lekker smelten.
  • Verdeel vervolgens het mengsel van roomkaas en jalapeño over twee van de sneetjes brood en vouw ze vervolgens dicht tot tosti’s.
  • Is je tosti ijzer warm? Bak de tosti’s dan tussen het ijzer tot het brood mooi goudbruin in en de kaas er net uit begint te lopen. Haal op dat moment je jalapeño popper tosti’s uit het ijzer en laat ze op een snijplank een paar minuten rusten.
  • Snijd de tosti’s daarna doormidden en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Notities

Tip: Je kunt eventueel ook nog wat uitgebakken spek klein snijden en toevoegen aan het mengsel van roomkaas en jalapeño. Is ook erg lekker!

Nutrition

Calories: 242kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 11g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 21mg | Sodium: 530mg | Potassium: 109mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 348IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 216mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept