De combinatie van cheddar en jalapeño is er één die je in steeds meer gerechten terug ziet. Zo ook al bij de kaasstengels van de Albert Heijn. Nu houden wij wel van een kaasstengel en het is ook nog eens heel makkelijk om ze zelf te maken. Een recept voor jalapeño cheddar kaasstengels kon dan ook niet uitblijven. En al zeggen we het natuurlijk zelf, deze kaasstengels met jalapeño en cheddar zijn echt een aanrader op eens te proberen!

Jalapeño Cheddar Kaasstengels
Voorbereidingstijd: 25 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Servings: 8 stuks
Calories: 210kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 1 rol Vers Bladerdeeg
- 1 Groene Jalapeño
- 125 gram Geraspte Cheddar
- 1 Ei
- 1 theelepel Gerookt Paprikapoeder
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Deegroller
Bereiding
- Haal de rol bladerdeeg uit de koeling en laat deze in de verpakking 10 minuten op het aanrecht liggen. Zo kun je het bladerdeeg straks uitrollen zonder dat het scheurt.
- Zet de geraspte cheddar vast klaar en roer in een kommetje het ei los. Snijd daarna de groene jalapeño in flinterdunne ringetjes.
- Zet ook de oven alvast aan en stel deze in op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Rol nu het bladerdeeg uit en bestrooi de linkerhelft met ongeveer twee derde van de geraspte cheddar. Verdeel vervolgens de ringetjes jalapeño over de kaas.
- Vouw nu het andere deel deeg over het met kaas en jalapeño belegde deel en druk dit goed aan. Rol het bladerdeeg nog even goed na met de deegroller, zodat het deeg goed aan elkaar plakt en ook weer wat dunner is.
- Snijd het opgevouwen bladerdeeg nu in 8 gelijke repen. Neem daarna een reep deeg, pak beide uiteinden en draai ze in tegengestelde richting tot een spiraal. Leg deze kaasstengel vervolgens op de bakplaat en herhaal bovenstaande met de rest van de repen bladerdeeg.
- Heb je alle kaasstengels op de bakplaat liggen? Pak dan de bakkwast en het losgeklopte ei er bij en bestrijk de kaasstengels met het ei. Strooi daarna de rest van de geraspte kaas over de kaasstengels en bestrooi ze tot slot met het gerookt paprikapoeder
- Schuif de bakplaat nu in het midden van de oven en bak de kaasstengels 15 tot 20 minuten, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
- Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en laat de kaasstengels minimaal 5 minuten rusten voor je ze serveert. Je kunt de kaasstengels ook volledig laten afkoelen en op kamertemperatuur serveren. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 210kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 6g | Fat: 15g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 36mg | Sodium: 172mg | Potassium: 42mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 0.3g | Vitamin A: 267IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 117mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
