Jalapeño Cheddar Bitterballen

Bitterballen maken is erg leuk om te doen, al is het geen proces voor als je nu trek hebt om te snacken. Ook voor deze jalapeño cheddar bitterballen geldt dat je even een moment moet inplannen wanneer je ze gaat maken. Maar als je dit eenmaal geproefd hebt weet ik zeker dat je ze vaker gaat maken! Wellicht een goede tip om dus gelijk een dubbele portie voor te bereiden en dan de helft in de vriezer te schuiven. Dan heb je de volgende keer deze heerlijke bitterballen met jalapeño en cheddar wel in een handomdraai op tafel!

 

Jalapeño Cheddar Bitterballen

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 10 minuten
Koelen: 6 uur
Totale tijd: 7 uur 10 minuten
Servings: 16 stuks
Calories: 104kcal

Ingrediënten

  • 50 gram Ongezouten Roomboter
  • 100 gram Bloem
  • 300 milliliter Melk
  • 150 gram Geraspte Cheddar
  • 2 Groene Jalapeños
  • 2 theelepels Gemalen Chipotle

Voor het paneren:

  • 2 Eieren
  • Bloem
  • Panko

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Ontdoe de jalapeños van hun zaadlijsten en zaadjes en snijd ze daarna in kleine stukjes.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en smelt de boter. Boeg dan de bloem door en bak dit al roerend 2 minuten mee.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje melk toe, terwijl je continu blijft roeren met een garde. Voeg steeds nieuwe melk toe als de melk is opgenomen door de boter en bloem.
  • Heb je alle melk toegevoegd? Voeg dan de geraspte cheddar toe en roer dit door tot alle kaas is gesmolten. Voeg dan de kleingesneden jalapeños en de gemalen chipotle toe en roer dit door het kaasmengsel.
  • Haal de pan nu van het vuur en giet het jalapeño-kaasmengsel dan in de ovenschaal en zet deze voor minimaal 4 uur in de koeling.
  • Is het kaasmengsel genoeg afgekoeld? Haal de schaal dan weer uit de koeling en verdeel het mengsel in 16 gelijke delen en draai deze tot bitterballen.
  • Neem nu 3 diepe borden en vul er één met wat bloem, roer in de tweede de eieren los en doe in de laatste wat panko.
  • Neem nu iedere jalapeño cheddar bal en rol deze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Zorg bij iedere stap dat de bitterbal rondom goed gecoat is. Leg de bitterbal vervolgens op een bord. Herhaal dit met alle jalapeño cheddar bitterballen en zet het bord weer voor minimaal 2 uur in de koeling. Je kunt de bitterballen op dit moment eventueel ook invriezen, om ze later te frituren.
  • Zet na twee uur de frituurpan aan en stel deze in op 180 graden. Is de olie warm? Doe dan de helft van de jalapeño cheddar bitterballen in het frituurmandje en frituur de bitterballen ongeveer 4 minuten, tot ze rondom mooi goudbruin en krokant zijn. Laat de bitterballen dan uitlekker op wat keukenpapier en frituur de andere bitterballen.
  • Heb je de jalapeño cheddar bitterballen eerst ingevroren? Dan zou ik ze een minuut langer frituren.
  • Zijn alle jalapeño cheddar bitterballen gefrituurd en uitgelekt? Doe ze dan in een schaaltje en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 104kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 4g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 39mg | Sodium: 99mg | Potassium: 58mg | Fiber: 0.3g | Sugar: 1g | Vitamin A: 289IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 95mg | Iron: 0.4mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Jalapeno Cheddar Bitterballen
Kaasbitterballen met Jalapeño en Cheddar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept