Italiaanse Gehaktballetjes

Met dit recept gaan we op de Italiaanse toer! Niets lekkerder dan homemade gehaktballetjes. Zeker niet als je ze heerlijke Italiaanse smaken meegeeft en er ook nog eens een heerlijke tomatensaus bij maakt. De saus in dit recept is trouwens ook heerlijk als pizzasaus of door de pasta, maar dat terzijde. Serveer dit gerecht met wat prikkers en je zult zien dat de balletjes in no-time op zijn. Toch maar een dubbele portie maken dan?

Italiaanse Gehaktballetjes

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 50 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 1 uur 2 minuten
Servings: 20 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram Rundergehakt
  • 2 Sjalotten
  • 1 Ui
  • 4 tenen Knoflook
  • 40 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 1 blikje Tomatenblokjes
  • 1 Ei
  • 200 milliliter Kokend Water
  • 1 eetlepel Gedroogde Oregano
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 1 eetlepel Gedroogde Italiaanse Kruiden
  • 1 eetlepel Suiker
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zout
  • 4 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Zet de kookpan op laag vuur en doe 2 eetlepels olijfolie in de pan. Laat de warm rustig warm worden.
  • Snipper de sjalotten en 2 teentjes knoflook goed fijn en doe ze in de pan. Fruit de sjalotten en knoflook 2 minuutjes aan en voeg vervolgens de tomatenpuree en suiker toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes toe en roer dit door de ingrediënten. Breng het geheel aan de kook en voeg dan het kokend water toe.
  • Laat de saus nu een half uur rustig pruttelen, terwijl je aan de slag gaat met de gehaktballetjes.
  • Neem een grote mengkom en doe hier het gehakt, de parmezaanse kaas, het paprikapoeder, chilipoeder, de Italiaanse kruiden het ei en één theelepel versgemalen peper aan toe.
  • Snipper de ui en de twee resterende tenen knoflook goed klein en voeg ook toe. Meng vervolgens alle ingrediënten door het gehakt.
  • Maak nu je handen een klein beetje nat en vorm 20 kleine gehaktballetjes van je gehaktmengsel.
  • Zet de hapjespan of koekenpan op medium vuur en doe de olijfolie in de pan. Laat de pan warm worden.
  • Doe de gehaktballetjes vervolgens in de pan en bak ze in 12 minuten rondom bruin en gaar. Let er hierbij op dat je de gehaktballetje regelmatig keert.
  • Is de tomatensaus na een half uur mooi ingedikt? Voeg dan de oregano en zout en peper naar smaak toe en roer dit door de saus. Zet het vuur vervolgens uit en laat de saus een klein beetje afkoelen.
  • Is de saus klaar en zijn je gehaktballetjes gaar? Neem dan een schaal of bord en verdeel hier eerst de saus over. Leg vervolgens de gehaktballetjes in de saus en serveer het geheel met wat prikkers. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept