Indische Saucijzenbroodjes

Eén van de makkelijkste hapjes om te maken vinden wij toch wel mini saucijzenbroodjes. Een rol bladerdeeg, wat gehakt (rund, kip of zoals in dit recept half-om-half) en wat specerijen. Beetje ei om het bladerdeeg mee te bestrijken en voor de looks wat sesamzaadjes. En een kleine 20 minuten later heb je dan heerlijke saucijzenbroodjes. Makkelijk, snel en super lekker! Ook deze Inidsche Saucijzenbroodjes vielen weer goed in de smaak, dus die zijn zeker een aanrader!

Indische Saucijzenbroodjes

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 15 stuks
Calories: 175kcal

Ingrediënten

  • 500 gram Half-om-half Gehakt
  • 1 rol Vers Bladerdeeg
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 Ui
  • 2 eetlepel Ketjap Manis
  • 2 theelepels Sambal kies je favoriet
  • 0,5 theelepel Trassi
  • 1 theelepel 5 Spice Poeder
  • 1 theelepel Gemalen Gember
  • 1 Ei
  • 3 eetlepels Sesamzaadjes

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Haal de rol bladerdeeg alvast uit de koelkast, zodat deze een beetje op kamertemperatuur kan komen. Zo is de kans op scheuren minder groot wanneer je het deeg uitrolt.
  • Pak nu de keukenmachine er bij en doe hier de ketjap manis, sambal, trassi, het 5 spice poeder, de gember en de tenen knoflook in. Snijd de ui in grove stukken en voeg ook toe.
  • Draai de ingrediënten in de keukenmachine tot een egale pasta en doe dit in een mengkom. Doe er het gehakt bij en kneed goed door.
  • Rol nu het bladerdeeg uit en snijd het over de lengte in twee gelijke delen. Verdeel het gehakt mengsel in een lange strook over de lengte over deze twee lappen van het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg vervolgens stevig op, tot een wel heel lang saucijzenbroodje.
  • Zet nu de oven aan en stel hem in op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet vast klaar.
  • Snijd nu de twee gevulde bladerdeegrollen in saucijzenbroodjes van ongeveer 5 cm breed. Leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klopt nu het eitje los en bestrijk de saucijzenbroodjes met behulp van de bakkwast met een beetje van het ei.
  • Bestrooi de mini Indische Saucijzenbroodjes tot slot met de sesamzaadjes en schuif de bakplaat vervolgens in het midden van de oven.
  • Bak de Indische saucijzenbroodjes nu 15 tot 18 minuten, tot het bladerdeeg gaar, goudbruin en mooi krokant is. Haal dan de bakplaat uit de oven, laat de saucijzenbroodjes 5 minuten rusten en serveer daarna. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 175kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 7g | Fat: 13g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 0.001g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 61mg | Potassium: 138mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 1g | Vitamin A: 19IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 15mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Indische Mini Saucijzenbroodjes
Mini Indische Saucijzenbroodjes
Indische Saucijzenbroodjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *