Mag een snack wel een beetje pit hebben voor jou? Dan kunnen we je deze gefrituurde jalapeños aanraden! Niet te pittig, maar wel met een goede kick. En met een frisse of zoetere saus om ze in te dippen kun je nog een extra dimensie toevoegen. In dit recept maken we een bierbeslag, maar je kunt het bier ook vervangen door spa rood. Niet dat je het bier terug proeft, maar we kunnen ons voorstellen dat niet iedereen bier wil gebruiken of er speciaal voor wil kopen. Het resultaat wordt er niet minder om en wij vinden deze gefrituurde jalapeños dan ook zeker een aanrader!

Gefrituurde Jalapeños
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 106kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 3 Jalapeños
- 80 gram Bloem
- 100 milliliter Koud Bier
- 1 Ei
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 0,5 theelepel Knoflookpoeder
- 0,5 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
- 0,5 theelepel Zout
- Dipsaus
Overige Benodigdheden
- Frituurpan
- Vork
Bereiding
- Begin voor deze gefrituurde jalapeños met het voorbereiden van de pan waarin je ze gaat frituren. Wij gaan altijd voor een grote braadpan die we vullen met olie, maar de gewone frituurpan is natuurlijk ook prima. Laat de olie opwarmen tot 170 graden.
- Snijd ondertussen de jalapeños in schijfjes van ongeveer 3 millimeter dik.
- Pak er nu een mengkom bij en doe hier de bloem, het paprikapoeder, het knoflookpoeder, de zwarte peper en het zout in.
- Voeg er vervolgens het koude bier en het ei toe aan de kom en roer alles met de garde goed door elkaar tot een beslag.
- Gooi nu de jalapeño schijfjes in het beslag en roer deze er goed door.
- Is de olie warm? Haal dan met een vork 1 voor 1 de jalapeños uit het beslag, laat ze even uitlekken en laat ze dan in de olie zakken. Frituur de jalapeños ongeveer 5 minuten, tot het beslag mooi goudbruin is. Doe het frituren eventueel in twee keer en laat de jalapeños na het frituren uitlekken op wat keukenpapier.
- Heb je alle jalapeño schijfjes gefrituurd? Leg ze dan op een serveerplank of bord en serveer met een lekkere dipsaus. Wij gingen voor een lekkere burgersaus. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 106kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 4g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.4g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 0.5g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 47mg | Sodium: 68mg | Potassium: 80mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 305IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 14mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!

