Gebakken Camembert uit de Airfryer

Een lekker kaasje is natuurlijk altijd een goed idee bij de borrel en een gebakken camembert is misschien wel onze favoriet! Deze gebakken camembert uit de airfryer, die je eerst belegt met onder andere honing, pecannoten en knoflook, is er een die we zeker nog met regelmaat gaan maken. Makkelijk, snel klaar en echt super lekker! Zeker een aanrader om de volgende keer eens te serveren als onderdeel van je borrelplank of als voorafje bij een etentje!

Gebakken Camembert uit de Airfryer

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 382kcal

Ingrediƫnten

  • 1 Stokbrood afgebakken
  • 1 ronde Camembert in houten doosje
  • 1 teen Knoflook
  • 1,5 eetlepel Honing
  • 20 Halve Pecannoten
  • 1 theelepel Gedroogde Tijm
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout

Overige Benodigdheden

  • Airfryer
  • Bakpapier (optioneel)

Bereiding

  • Zet de airfryer aan en stel deze in op 180 graden. Laat de airfryer 5 minuten voorverwarmen, terwijl je de camembert voorbereidt.
  • Haal de camembert uit het doosje en uit de verpakking en prik er met de punt van een mes wat gaatjes in.
  • Snijd de teen knoflook in flinterdunne plakjes en steek deze in de inkepingen in de kaas.
  • Drizzle daarna ongeveer een eetlepel honing over de camembert en beleg de kaas daarna met de pecannoten.
  • Drizzle er vervolgens de rest van de honing over en bestrooi het geheel met de tijm, wat versgemalen zwarte peper en een klein beetje zeezout.
  • Knip nu eventueel een cirkel uit het bakpapier die qua diameter iets groter is dan de camembert. Deze doen wij onderin het houten doosje, gevolgd door de kaas. Soms wil de camembert namelijk wel eens gaan lekken aan de zijkant of onderkant en dan loopt de kaas uit het doosje.
  • Zet het doosje met de camembert nu in het mandje van de airfryer er bak de camember 12 tot 15 minuten, zodat de kaas kan smelten en de honing een beetje kan karamelliseren.
  • Haal de camembert daarna weer uit de airfryer en laat 5 minuutjes rusten. Snijd in die tijd het stokbrood in plakken en serveer deze vervolgens samen met de gebakken camembert uit de airfryer. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 382kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 18g | Fat: 20g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 41mg | Sodium: 862mg | Potassium: 215mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 477IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 295mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Airfryer Gebakken Camembert
Gebakken Camembert Airfryer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *