Flammuchen heb je wellicht al wel eens gegeten of zelfs gemaakt! Ze hebben een heerlijke krokante bodem en zijn met allerlei toppings echt heerlijk. De klassieke variant wordt belegd met uien en spek en die gebruiken wij vandaag in een heerlijke snackvariant van de flammkuchen. Want al is een gewone flammkuchen, die je in stukjes snijdt en serveert, natuurlijk ook prima te serveren als hapje, deze flammkuchen rolletjes, of flammkuchen pinwheels zoals wij ze noemen, serveren nog net even wat leuker en zijn echt heerlijk!

Flammkuchen Pinwheels
Voorbereidingstijd: 25 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Servings: 12 stuks
Calories: 300kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 1 rol Flammkuchendeeg
- 3 eetlepels Crème Fraîche
- 100 gram Spekreepjes
- 1 grote Ui
- 75 gram Geraspte Kaas
- Versgemalen Zwarte Peper
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Koekenpan
Bereiding
- Voor de bereiding van deze flammkuchen pinwheels begin je met het voorbereiden van de ui en spekreepjes. Zet hiervoor een koekenpan op laag vuur en laat deze even opwarmen. Voeg dan de spekreepjes toe aan de pan en bak 5 minuutjes.
- Snipper ondertussen de ui en voeg toe aan de pan. Bak de spekreepjes en gesnipperde ui, onder regelmatig roeren, tot de spekreepjes net krokant beginnen te worden en de ui mooi zacht is. Dit duurt zo’n 12 tot 15 minuten.
- Schep de uien en spekreepjes nu weer uit de pan en leg ze op een bord. Zet dit in de koelkast om even terug te koelen.
- Haal dan ook het flammkuchendeeg uit de koelkast en laat dit op kamertemperatuur 10 minuutjes liggen. Zo scheurt het minder snel als je het straks uitrolt.
- Pak de rol flammkuchendeeg nu uit en rol het deeg uit. Leg het deeg met de lange zijde in de breedte op je werkblad.
- Bestrijk het deeg nu met de crème fraîche. Laat hier bij een paar centimeter van de lange zijde die het verst van je af ligt vrij.
- Pak nu de ui en spekreepjes er weer bij en verdeel deze over de crème fraîche. Bestrooi het geheel daarna met wat versgemalen zwarte peper en de geraspte kaas.
- Rol het belegde flammkuchendeeg nu van je af op, tot een grote rol. Hierbij eindig je dus met de strook deeg die je niet hebt belegd.
- Neem nu een mes en snijd de een stukje van beide uiteinden. Snijd de rol daarna in 12 gelijke rolletje.
- Bekleed ondertussen de bakplaat met het bakpapier en leg alle rolletjes, op hun kant, op de bakplaat.
- Zet nu de oven aan en stel deze in op 200 graden (hetelucht). Zodra de oven op temperatuur is schuif je de bakplaat met de flammkuchen pinwheels in het midden van de oven.
- Bak de flammkuchen rolletjes nu 18 tot 20 minuten, tot het deeg mooi goudbruin kleurt en de buitenkant krokant is. Op dat moment mogen de flammkuchen pinwheels uit de oven.
- Leg de flammkuchen pinwheels vervolgens op een mooie serveerplank en laat ze 5 minuten rusten. Serveer de flammkuchen rolletjes daarna aan je gasten. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 300kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 6g | Fat: 22g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 11g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 14mg | Sodium: 201mg | Potassium: 83mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 85IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 57mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!


