Zin om te snacken en geen probleem met vieze handen? Dan moet je deze cola kippenvleugels snel eens proberen! De kippenvleugels kruid je met je favoriete kipkruiden, waarna ze de oven in mogen. Ondertussen maak je een lekkere sticky cola saus, waar je de kippenvleugels tussendoor twee keer mee bestrijkt. En dan is het een kwestie van de mouwen opstropen, de handen vies te maken en te genieten van deze heerlijke sticky cola kippenvleugels!

Cola Kippenvleugels uit de Oven
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 40 minuten minuten
Marineren: 1 uur uur
Totale tijd: 1 uur uur 50 minuten minuten
Servings: 20 stuks
Calories: 118kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediƫnten
- 20 Kippenvleugels
- 5 eetlepels Kip Kruiden
- 250 milliliter Cola geen light of zero
- 100 milliliter Ketchup
- 4 eetlepels Basterdsuiker
- 1 eetlepel Honing
- 1 theelepel Tabasco
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Steelpan
Bereiding
- Haal de kippenvleugels uit de verpakking en bestrooi ze rondom met je favoriete kipkruiden. Uiteraard kun je ook zelf een kruidenmix maken. Leg de kippenvleugels op een bord en zet een uurtje in de koeling.
- Zet een uur later de oven aan en stel deze in op 160 graden (hetelucht). Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de kippenvleugels hier op.
- Schuif de bakplaat met kippenvleugels in het midden van de oven en gaar de kippenvleugels 20 minuten.
- Zet nu een steelpan op laag vuur en doe hier de cola, ketchup, basterdsuiker, honing en Tabasco in. Een andere hete saus, zoals Sriracha kan ook. Meng alles goed door elkaar, zet het vuur iets hoger en breng het geheel rustig aan de kook. Laat de saus op laag vuur pruttelen, zodat het geheel wat indikt.
- Haal de bakplaat na 20 minuten uit de oven en bestrijk alle kippenvleugels met de zojuist gemaakte cola saus. Gebruik hiervoor een bakkwast.
- Schuif de bakplaat weer in de oven en gaar de kippenvleugels nog 10 minuten. Bestrijk de kippenvleugels dan opnieuw met de cola saus en bak ze nog een laatste 10 minuten in de oven.
- Na die laatste 10 minuten mogen de kippenvleugels uit de oven en op een mooie serveerplank of bord. Laat een paar minuten rusten en serveer daarna. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 118kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 9g | Fat: 8g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 37mg | Sodium: 83mg | Potassium: 92mg | Fiber: 0.04g | Sugar: 2g | Vitamin A: 103IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 9mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!

