Chorizo Kaas Dip

Als we hier een keer een avond op de bank ploffen voor een film of wat afleveringen van een serie, dan duiken we toch altijd even de keuken in om een snackie te maken. Want wat is een film of serie kijken zonder snacks? Een zak tortilla chips en een stokbroodje hebben we vrijwel altijd wel liggen en een lekkere dip om die twee mee te combineren is altijd een aanrader! Eén van onze favorieten is deze chorizo kaas dip, met uitgebakken chorizo, Philadelhia kaas en cheddar. Wij bereiden de dip vervolgens in een skillet in de oven, maar een gewone ovenschaal kan natuurlijk ook gewoon. Succes gegarandeerd!

Chorizo Kaas Dip uit de Oven

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 886kcal

Ingrediënten

  • 200 gram Chorizo
  • 1 Ui
  • 150 gram Geraspte Cheddar
  • 200 gram Roomkaas
  • 100 gram Crème Fraîche
  • 150 gram Tortilla Chips
  • 1 Stokbrood afgebakken

Overige Benodigdheden

  • Oven
  • Skillet of Ovenschaal
  • Ovenwanten
  • Ruime Mengkom

Bereiding

  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat deze warm worden. Bereid je de dip, net als wij, in een skillet, dan kun je de skillet uiteraard op het vuur zetten.
  • Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en snipper de ui.
  • Is de pan goed warm? Voeg dan de blokjes chorizo toe en bak 5 minuten. Schep het geheel geregeld om.
  • Voeg na 5 minuten bakken de gesnipperde ui toe, zet het vuur laag en bak de uien 10 minuten mee. Haal de pan dan van het vuur en schep de chorizo en uien in een ruime mengkom.
  • Voeg vervolgens de Philadelphia, creme fraiche en de geraspte cheddar toe aan de mengkom en meng alles goed door elkaar.
  • Zet nu de oven aan en stel deze in op 200 graden (hetelucht). Vul, terwijl de oven opwarmt, je skillet of ovenschaal met het chorizo kaas mengsel.
  • Is de oven op temperatuur? Schuif de skillet of schaal met de kaasdip dan in de oven en bak deze 15 minuten.
  • Eventueel kun je de dip[ aan het einde van de bereiding nog een minuut onder de grill zetten, voor een extra mooi kleurtje op de bovenkant. Houd dit wel in de gaten, want het kan snel gaan.
  • Pak ondertussen de tortilla chips er bij en snijd het stokbrood. Haal de dip uit de oven als deze klaar is en laat een paar minuten rusten.
  • Serveer de chorizo kaas dip uit de oven vervolgens met de tortilla chips en het stokbrood. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 886kcal | Carbohydrates: 67g | Protein: 30g | Fat: 56g | Saturated Fat: 26g | Polyunsaturated Fat: 6g | Monounsaturated Fat: 11g | Trans Fat: 0.03g | Cholesterol: 134mg | Sodium: 926mg | Potassium: 370mg | Fiber: 4g | Sugar: 10g | Vitamin A: 1384IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 461mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *