chicken-fingers

Chicken Fingers

Maakten we eerder als eens kipnuggets in een jasje van Doritos, gingen we dit keer voor chicken fingers. Bijna hetzelfde recept, maar met een paar kleine aanpassingen die dit gerecht nóg lekkerder maken! Wij gebruikten hier de paprika smaak Doritos, maar kies vooral de smaak die jij het lekkerst vindt! Daarnaast gebruiken wij het liefst kippendijen, omdat deze toch wat sappiger blijven, maar ook met kipfilet kun je dit recept prima bereiden. De keuze is dus aan jou!

chicken-fingers

Chicken Fingers

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 10 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram Kippendijen of Kipfilet
  • 1 zak Dorito’s kies je favoriete smaak
  • 3 eetlepels Bloem
  • 2 theelepels Gerookt Paprikapoeder
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 1 Ei
  • Ketchup

Overige Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • 3 Diepe Borden
  • Bakpapier

Bereiding

  • Voor de bereiding van deze chicken fingers uit de oven heb je de keuze om te kiezen voor kipfilet of kippendijen. Kippendijen geven een iets sappigere chicken finger, kipfilet is iets meer de kleur en structuur die je kent van bijvoorbeeld kipnuggets. Beide zijn erg lekker, maar met kipfilet heb je het risico dat het resultaat iets sneller droog wordt!
  • Begin met het aanzetten van de oven en ga hierbij voor 200 graden (heteluchtoven). Bekleed je bakplaat met bakpapier
  • Snijd nu de kip in ongeveer gelijke, dunne, lange repen en leg deze klaar om te voorzien van een krokant jasje.
  • Maak de zak Doritos open en verkruimel de chips in de zak. Strooi een groot deel van de chips op een groot bord. Neem het volgende bord en strooi hier de bloem, het gerookt paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en uienpoeder op. Meng dit door elkaar. Neem tenslotte nog een bord, breek het ei er in en roer het ei los.
  • Neem nu steeds een reep kip en wentel deze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de verkruimelde Doritos. Leg de chicken fingers daarna op de met bakpapier beklede bakplaat en herhaal voorgaande stappen met alle repen kip.
  • Ondertussen zal de oven warm zijn en kunnen we de chicken fingers bakken. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de chicken fingers 18 tot 20 minuten, waarbij je ze halverwege keert. Eventueel kun je de gaarheid van de kip checken met een kernthermometer. De kip moet een kerntemperatuur van minimaal 70 graden hebben.
  • Zijn de chicken fingers klaar? Haal ze dan uit de oven en laat ze een paar minuutjes staan voor je ze serveert. Vul ondertussen een klein kommetje met ketchup (of je favoriete dipsaus), om ze in te dopen. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
chicken-fingers
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept