Cheesy Pigs in a Blanket

Knakworstjes in bladerdeeg; Wie is er niet groot mee geworden? Die slogan is natuurlijk van de pindakaas, maar voor ons gevoel ook enorm van toepassing op de, in het Engels, Pigs in a Blanket. Knakworstjes in bladerdeeg zijn natuurlijk de ideale snack voor kinderen, maar door het nostalgische effect van die worstjes in bladerdeeg blijven wij er ook gewoon fan van! Zeker als je ze nog voorziet van iets extra’s, zoals in dit recept voor Cheesy Pigs in a Blanket, waarbij je geraspte cheddar tussen het bladerdeeg verwerkt voor een extra smaak laag. Echt top!

Cheesy Pigs in a Blanket

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 22 stuks
Calories: 127kcal

Ingrediënten

  • 1 rol Vers Bladerdeeg
  • 1 blik Cocktailworstjes
  • 100 gram Geraspte Cheddar
  • 1 Ei

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Haal de rol bladerdeeg uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur 10 minuutjes liggen. Zo scheurt het bladerdeeg minder snel bij het uitrollen en is het makkelijker te verwerken.
  • Zet ondertussen de oven aan en stel deze in op 200 graden (hetelucht) en bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
  • Laat het blik cocktailworstjes alvast uitlekken en pak ook de geraspte cheddar er bij.
  • Neem nu de rol bladerdeeg uit de verpakking en rol deze uit op je werkblad. Leg het daarna met de langste zijde in de breedte voor je en bestrooi een helft met de geraspte cheddar.
  • Vouw het bladerdeeg zonder de geraspte kaas vervolgens over het deeg mét de geraspte kaas. Zorg er hierbij voor dat je zo min mogelijk lucht tussen het deeg krijgt.
  • Pak er nu de deegroller bij en rol het deg uit tot ongeveer 1,5 keer zo groot. Snijd het bladerdeeg vervolgens in repen die even breed zijn als een cocktailworstje.
  • Snijd iedere reep daarna in stukken die groot genoeg zijn om het cocktailworstje mee te omwikkelen. Het deeg moet ongeveer een centimeter overlappen.
  • Pak nu de cocktailworstjes erbij en rol ieder worstje in een plakje bladerdeeg met cheddar. Leg ze vervolgens op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Roer tot slot een eitje los met een vork en bestrijk, met behulp van de bakkwast, ieder worstje in bladerdeeg met een beetje van het ei.
  • Daarna mag de bakplaat in het midden van de oven, waar je de knakworstjes in kaasbladerdeeg 18 tot 20 minuten bakt.
  • De bakplaat mag weer uit de oven wanneer het bladerdeeg goudbruin en krokant is. Laat de cheesy pigs in a blanket dan nog 5 minuten rusten. Leg ze daarna op een bord of serveerplank en je bent klaar om ze te serveren! Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 127kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.001g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 241mg | Potassium: 44mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.3g | Vitamin A: 58IU | Calcium: 36mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Knakworstjes in Bladerdeeg met Kaas

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept