Klinkt de combinatie van bladerdeeg, gehaktballetjes, zelfgemaakt tomatensaus en mozzarella je als muziek in de oren? Pak dan je muffinvorm er maar bij, want dan moet je deze Cheesy Meatball Bites zeker eens proberen! Een leuke snack om te maken en heerlijk om te eten. Zelf dippen we hem voor het eten het liefst nog even in die zelfgemaakte tomatensaus, maar ook zonder dat te doen zijn deze meatball bites al goddelijk!

Cheesy Meatball Bites
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Servings: 12 stuks
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 1 plakjes Diepvries Bladerdeeg
- 300 gram Half-om-half Gehakt
- 100 gram Geraspte Mozzarella
- 1 Blik Tomatenblokjes
- 1 Ui
- 1 Ei
- 2 teentjes Knoflook
- 2 eetlepels Italiaanse Kruiden
- 0,5 theelepel Chilipoeder
- 1 theelepel Paprikapoeder
- Versgemalen Zwarte Peper
- Keukenzout
- Olijfolie
- Paneermeel
Overige Benodigdheden
- Oven
- Kookpan
- Koekenpan
Bereiding
- Neem de kookpan en zet deze op laag vuur. Doe de olie in de pan en laat deze rustig warm worden. Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn en voeg de helft van beide toe aan de pan wanneer de olie warm is.
- Fruit de ui en knoflook 2 minuutjes aan en voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel rustig aan de kook, waarna het op laag vuur rustig verder mag pruttelen.
- Doe nu de andere helft van de ui en knoflook in een mengkom en voeg hier het gehakt, het ei, chilipoeder, paprikapoeder en de helft van de Italiaanse kruiden aan toe. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout en meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg daarbij zoveel paneermeel toe als nodig tot het gehaktmengsel wat droger, maar nog wel gemakkelijk tot balletjes te vormen is.
- Draai nu 12 even grote gehaktballetjes van het mengsel. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Laat de olie warm worden.
- Voeg ondertussen de overige Italiaanse kruiden toe aan de tomatensaus en breng deze verder op smaak met versgemalen peper en wat zout. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de saus een beetje afkoelen.
- Is de olie in de koekenpan goed warm? Bak dan in 5 minuutjes de gehaktballetjes rondom aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, want dat gebeurt straks in de oven. Haal de balletjes na 5 minuten uit de pan en laat op keukenpapier een beetje uitlekken en afkoelen.
- Haal nu het bladerdeeg uit de vriezer, zodat het kan ontdooien. Zet ook de oven aan en stel deze in op 200 graden.
- Is de oven warm? Pak dan de muffinvorm erbij en vet alle gaten in met wat olijfolie. Wij gebruiken graag een siliconen vorm, omdat je de meatball bites daar gemakkelijk uit krijgt (muffins en cupcakes ook trouwens).
- Pak nu de plakjes bladerdeeg er bij en snijdt ze in 3 even brede repen. Leg in ieder muffingat nu een reep bladerdeeg. Schep hier een klein beetje saus bij en strooi een klein beetje geraspte mozzarella in de gaten. Leg daarna in ieder gat een gehaktbal en strooi daar vervolgens weer geraspte mozzarella over.
- Schuif de muffinvorm nu in de oven en bak de cheesy meatball bites ongeveer 15 minuten, tot het bladerdeeg mooi krokant is en de mozzarella is gesmolten. Haal de muffinvorm daarna uit de oven, laat de meatball bites even 5 minuten afkoelen en haal ze daarna uit de vorm. Serveer op een mooie plank, eventueel met wat extra saus. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
