Deeg, kaas en knoflook. Bestaat er een betere combinatie? We maakten heerlijke cheesy garlic breadsticks met knoflook, parmezaan en mozzarella en die doen het meer dan prima als voorafje of op een borrelplank. We gebruikten hiervoor het Italian Snack Pizza Dough van Danerolles (die van de croissantjes inderdaad), maar je kunt ook prima zelf pizzadeeg maken of kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken.

Cheesy Garlic Breadsticks
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Rusttijd: 3 minuten minuten
Totale tijd: 28 minuten minuten
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediƫnten
- 1 blikje Danerolles Italian Snack Pizza Dough
- 4 eetlepels Olijfolie
- 3 teentjes Knoflook
- 50 gram Geraspte Mozzarella
- 20 gram Gerapste Parmezaanse Kaas
Overige Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereiding
- Zet de oven aan en stel hem in op 200 graden (heteluchtoven). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Neem een mengkom en doe hier de olijfolie in. Knijp met de knoflookpers de teentjes knoflook uit in de kom en meng met de olie. Heb je geen knoflookpers? Hak de teentjes knoflook dan zo fijn mogelijk.
- Haal nu de stukken deeg uit de verpakking, rek ze op tot een lange smalle strook van ongeveer 10 cm lang en leg ze op de bakplaat. Op de bakplaat en tijdens het bakken zal het iets samentrekken, maar dat is prima. Bestrijk het deeg met ongeveer driekwart van de olijfolie en verdeel er vervolgens de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas over.
- Schuif de bakplaat nu in het midden van de oven en bak de breadsticks 12 tot 15 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
- Haal de bakplaat vervolgens weer uit de oven. Bestrijk de cheesy garlic breadsticks nu met nog wat knoflook olie en laat ze 3 minuutjes rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!