De ingrediënten van een hamburger lenen zich ook uitstekend tot het maken van andere snacks. Zo bereidden we al eens eerder cheeseburger waffle fries en gingen we dit keer voor saucijzen gebaseerd op de cheeseburger! Zelf saucijzen maken als snack is sowieso al een goed idee, maar deze cheeseburger saucijzen waren helemaal top! Met onder andere mosterd, augurk, gehakt en cheddar werden ze super lekker. En dan ook nog even dippen in de burgersaus (wij gingen voor onze favoriet van Oil & Vingegar). Echt top!

Cheeseburger Saucijzen
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 555kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten
- 1 rol Vers Bladerdeeg
- 300 gram Rundergehakt
- 50 gram Geraspte Cheddar
- 3 Augurken
- 2 eetlepels Mosterd
- 1 eetlepel Ketchup
- 1 Ei
- 2 eetlepels Paneermeel
- 1 theelepel Uienpoeder
- 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
- 0,5 theelepel Zout
- 1 eetlepel Sesamzaad
- Burger Saus
Bereiding
- Haal de rol bladerdeeg uit de koeling en laat 10 minuten op kamertemperatuur liggen. Zo scheurt het deeg minder snel bij het uitrollen.
- Pak vervolgens de mengkom er bij en doe hier het gehakt in. Voeg er vervolgens de helft van het ei, het paneermeel, de ketchup, het uienpoeder, de versgemalen peper en het zout aan toe en meng goed door elkaar.
- Je gehaktmengsel moet mooi smeuïg zijn. Is het gehaktmengsel nog iets te nat? Dan kun je altijd nog wat extra paneermeel toevoegen. Is het iets te droog? Dan helpt nog wat ketchup of een klein beetje water om de boel wat smeuïger te maken.
- Rol nu het blader deeg uit en leg het met de lange zijde over de breedte op je werkblad.
- Bestrijk nu, vanaf jezelf gekeken, de helft van het bladerdeeg met de mosterd.
- Snipper vervolgens de augurken goed klein en verdeel in een strook over het midden van de mosterd.
- Over de strook augurken verdeel je vervolgens je gehaktmengsel, ook in een strook van ongeveer 4 centimeter breed. Druk het gehakt goed aan.
- Neem nu de geraspte cheddar en verdeel deze in een strook van ongeveer 6 cm breed achter het gehakt, zodat de kaas bovenop het gehakt komt bij het oprollen.
- Zet nu de oven aan en stel deze in op 200 graden. Bekleed ook de bakplaat vast met bakpapier.
- Rol de rol bladerdeeg nu van je af op tot een lange saucijs. Klopt de overgebleven helft van het ei los en bestrijk de saucijs met behulp van de bakkwast met het ei.
- Bestrooi daarna met de sesamzaadjes en snijd de rol in 12 gelijke delen. Leg deze op de bakplaat en schuif in de oven zodra deze op temperatuur is.
- Bak de cheeseburger saucijzen 14 tot 18 minuten in de oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is.
- Haal de bakplaat met saucijzen vervolgens uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Doe ondertussen je favoriete burger saus in een kommetje en serveer vervolgens samen met de cheeseburger saucijzen. Eet smakelijk!
Nutrition
Calories: 555kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 21g | Fat: 40g | Saturated Fat: 13g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 19g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 107mg | Sodium: 418mg | Potassium: 286mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 331IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 130mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!


