Cheeseburger Meatballs

De smaken van een cheeseburger, maar dan in borrelformaat? Dat klinkt toch als de perfecte snack voor een avondje borrelen? Mee eens? Dan moet je deze Cheeseburger Meatballs uit de airfryer snel eens proberen! Heerlijk sappige gehaktballetjes, gevuld met cheddar en omwikkeld met een plakje spek. Dan even in de airfryer en tot slot serveren (wij deden het met een lekkere burgersaus)! Heel eenvoudig, vrij snel klaar en echt zó lekker. Aanrader!

Cheeseburger Meatballs uit de Airfryer

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 10 stuks
Calories: 176kcal

Ingrediënten

  • 300 gram Rundergehakt
  • 5 plakken Gerookt Ontbijtspek rechte plakken
  • 150 gram Cheddar aan een stuk
  • 1 Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 1 theelepel Zeezout
  • 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
  • 4 eetlepels Paneermeel plus extra
  • Burgersaus optioneel

Overige Benodigdheden

  • Airfryer
  • Ruime Mengkom

Bereiding

  • Neem een ruime mengkom en doe hier het rundergehakt in. Breek het ei er bij en voeg het paprikapoeder het chilipoeder, het zeezout, de zwarte peper en het paneermeel toe aan de kom.
  • Snipper de ui en snijd de teen knoflook goed fijn (dit kan eventueel ook met een knoflookpers natuurlijk) en voeg ook toe.
  • Snijd ongeveer 100 gram van de cheddar in 10 gelijke blokjes en rasp de rest van de cheddar. Voeg de geraspte cheddar toe aan de mengkom met gehakt en andere ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Indien je gehaktmengsel nog iets te nat is kun je altijd wat extra paneermeel toevoegen.
  • Verdeel het gehakt nu in 10 gelijke delen en druk deze uit tot kleine burgertjes. Pak vervolgens een burgertje en een blokje cheddar en pak de kaas in met het gehaktmengsel. Rol tot een mooi gehaktballetje en herhaal met de rest van het gehakt en de kaasblokjes.
  • Snijd de plakken ontbijtspek vervolgens doormidden en draai om ieder gehaktballetje een halve plak spek.
  • Zet nu de airfryer aan en stel deze in op 160 graden. Laat 5 minuten voorverwarmen en doe daarna de cheeseburger gehaktballen in het mandje van de airfryer.
  • Bak de gehaktballen 17 tot 20 minuten, tot het spek mooi krokant is en het gehakt gaar.
  • Haal de cheeseburger gehaktballen uit de airfryer en laat ze een paar minuten rusten. Wil je de gehaktballetjes met saus serveren? Vul dan nu een klein kommetje met je favoriete burgersaus (of maak hem zelf natuurlijk!) en serveer de cheeseburger meatballs vervolgens direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 176kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 10g | Fat: 14g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 204mg | Potassium: 151mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 232IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 120mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Airfryer Cheeseburger Meatballs
Airfryer Cheeseburger Gehaktballen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *