Bruschetta met Brie

Als het om snacks bij de borrel gaat dan is uit de hand kunnen eten voor ons een belangrijke factor. Wel zo makkelijk als je alleen met een bord of serveerplank rond hoeft te gaan, zonder ook nog met bordjes of bestek rond te moeten. Deze bruschetta met brie, gekaramelliseerde rode uien, walnoten en honing werken perfect als hapje bij de borrel en zijn prima uit het vuistje te eten. En met deze ingrediënten doe je toch vrijwel iedereen een plezier denken wij zo. Wat ons betreft dus zeker een aanrader!

Bruschetta met Brie

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 12 stuks
Calories: 213kcal

Ingrediënten

  • 1 Stokbrood afgebakken
  • 200 gram Brie
  • 2 middelgrote Rode Uien
  • 100 gram Walnoten
  • 2 eetlepels Honing
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout
  • 3 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden

  • Oven met Grillstand
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Koekenpan

Bereiding

  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Laagt de pan warm worden, terwijl je de rode uien in dunne halve ringen snijdt.
  • Is de pan warm? Voeg de uien dan toe en bak ze al roerend 5 minuten, tot ze een beetje zacht beginnen te worden. Bestrooi ze dan met versgemalen zwarte peper en wat zeezout en roer nog even door.
  • Zet het vuur vervolgens op de laagste stand en karamelliseer de uien in 15 tot 20 minuten, terwijl je ze af en toe even doorroert.
  • Zet ondertussen de oven aan en stel deze in op de hoogste grilstand. Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet klaar.
  • Snijd het stokbrood nu in 12 ongeveer gelijke sneetjes (14 als je de kontjes van het brood niet gaat gebruiken). Door iets schuin te snijden krijgen de sneetjes iets meer oppervlak. Leg de broodjes op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
  • Pak nu ook het stuk brie er bij en snijd dit in 12 ongeveer gelijke plakken. Zet daarnaast de walnoten en de honing klaar.
  • Schuif de bakplaat met de broodjes nu in de oven en gril ze 2 tot 3 minuten, tot ze net een mooi kleurtje beginnen te krijgen. Haal de bakplaat dan weer uit de oven.
  • Verdeel nu de gekaramelliseerde rode uien over de sneetje stokbrood en beleg die vervolgens met de plakken brie. Leg op iedere plak brie vervolgens 2 halve walnoten en drizzle tot slot de honing over de belegde broodjes.
  • Schuif de bakplaat nu weer in de oven en gril alles nog eens 3 minuten, tot de brie net zacht is en de walnoten beginnen te kleuren.
  • Haal de bakplaat nu weer uit de oven en leg de bruschetta met brie op een mooie serveerplank. Serveer ze vervolgens direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 213kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 7g | Fat: 14g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 17mg | Sodium: 235mg | Potassium: 117mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 101IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 65mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Bruschetta's met Brie
Bruschetta Brie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept