Bitterballen in a Blanket

Pigs in a blanket, ook wel knakworstjes in bladerdeeg, kennen we allemaal wel natuurlijk en je gaat mij niet vertellen dat je dat nog nooit hebt gegeten. We hebben nu echter een upgrade, waardoor je die knakworsten voortaan laat staan. Bitterballen in bladerdeeg, bitterballen in a blanket dus. Eenvoudig, redelijk snel op tafel en een snack die mensen niet zo snel verwachten. Ik zeg maken die bitterballen in bladerdeeg!

Bitterballen in a Blanket

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 533kcal

Ingrediënten

  • 16 Oven Bitterballen bevroren
  • 4 plakjes Diepvries Bladerdeeg ontdooid
  • 1 Ei

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Haal de bitterballen uit de vriezer en pak het bladerdeeg er bij. Snijd iedere plak bladerdeeg in 4 ongeveer gelijke repen.
  • Neem nu een bitterbal en draai hier een reep bladerdeeg omheen. Zet deze met de ‘naad’ naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal dit met alle bladerdeeg en bitterballen.
  • Zet nu de oven aan en stel deze in op 200 graden (hetelucht). Pak er vervolgens een kommetje bij, breek het ei hier in en sla het ei los.
  • Bestrijk het bladerdeeg nu met behulp van de bakkwast met wat van het ei en schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de bitterballen in a blanket in totaal 15 minuten.
  • Haal de bakplaat na 5 minuten bakken even kort uit de oven en draai alle bitterballen nu op hun kant. Zo kan het bladerdeeg rondom mooi krokant bakken en uitzetten.
  • Na 15 minuten, als de bitterballen en het deeg gaar zijn en ze er mooi goudbruin uit zien, mag de bakplaat met bitterballen weer uit de oven. Laat de bitterballen in a blanket nu een paar minuten rusten.
  • Vul ondertussen een kommetje met je favoriet saus om bitterballen in te dippen. Voor ons is dat een lekkere mosterdmayonaise. Leg de bitterballen in bladerdeeg vervolgens op een bord of serveerplank en serveer met het kommetje saus. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 533kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 13g | Fat: 34g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 22g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 41mg | Sodium: 129mg | Potassium: 43mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 60IU | Calcium: 11mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Bitterballen in Bladerdeeg
Bitterballen in a Blanket

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *