Big Mac Smash Taco’s

De Tortilla Smash Taco’s vliegen ons op moment van schrijven om de oren op social media. Je kunt dan ook wel zeggen dat we op de hypetrain zijn gestapt door ook voor deze smashburger taco’s te gaan. Wij gingen uiteraard voor een variant op de iconische Big Mac, met een saus die best in de buurt komt van het origineel en ook nog eens makkelijk te maken is. Het resultaat van deze Big Mac Smash Taco’s was dan ook zeker een succes en gaan we waarschijnlijk snel nog eens proberen!

 

Big Mac Smash Taco's

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 669kcal

Ingrediënten

  • 300 gram Rundergehakt
  • 4 Gordita’s mini tortilla wraps
  • 4 plakken Cheddar
  • 50 gram IJsbergsla
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout
  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Amerikaanse Mosterd
  • 2 Augurken geraspt
  • 1 theelepel Augurkensap
  • 0,5 theelepel Knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel Uienpoeder
  • 1 theelepel Paprikapoeder

Overige Benodigdheden

  • Grote Koekenpan of Plancha
  • Spatel

Bereiding

  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en druk dit op de tortilla wraps. Zorgt dat het gehakt goed evenredig verdeeld is.
  • Neem nu een kom en doe hier de mayonaise, mosterd, geraspte augurk en het augurkensap in. Voeg er het knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder aan toe en roer alle ingrediënten door elkaar. Breng de saus op smaak met wat peper en zout en zet aan de kant.
  • Verwarm nu een grote koekenpan of plancha boven hoog vuur, tot deze gloeiend heet is.
  • Bestrooi het gehakt op de wraps met versgemalen zwarte peper en wat zeezout.
  • Is je pan of plancha goed heet? Leg dan zoveel als mogelijk van de tortilla wraps met gehakt in de pan of op de plancha en druk deze met je spatel nog even goed aan.
  • Bak de tortilla smashburgers een minuut en keer ze dan om. Beleg iedere wrap nu met een plak cheddar en laat nog een minuut bakken.
  • Haal de tortilla smashburgers nu uit de pan of van de plancha en herhaal voorgaande stappen met de resterende wraps met gehakt.
  • Heb je alle tortilla smashburgers gebakken? Verdeel dan de saus over het midden van de wraps, gevolgd door de ijsbergsla. Vouw de tortilla’s vervolgens om tot taco’s. Serveer je Big Mac Smash Taco’s vervolgens direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 669kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 32g | Fat: 40g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 107mg | Sodium: 882mg | Potassium: 558mg | Fiber: 4g | Sugar: 7g | Vitamin A: 564IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 151mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Big Mac Smashburger Taco's

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept