Babybel Meatballs

Het was je wellicht al opgevallen dat wij hier regelmatig Babybel kaasjes in de koelkast hebben liggen. De vrouw des huizes koopt die ongeveer altijd als ze ergens in de aanbieding zijn en vervolgens zie we wel hoe we ze gebruiken. Soms gaat zo’n heel netje gewoon uit het vuistje en andere keren bereiden we er een lekker recept mee. Zoals dit keer met deze met spek omwikkelde gehaktballen, gevuld met een Babybel kaasje. Zó lekker!

 

Babybel Meatballs

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 572kcal

Ingrediënten

  • 8 Babybel Kaasjes
  • 600 gram Rundergehakt
  • 1 Ei
  • 1 eetlepel Gehaktkruiden kies je favoriet
  • 16 plakken Ontbijtspek rechte plakken
  • 4 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden

Bereiding

  • Zet de oven aan en stel deze in op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze klaar.
  • Neem nu de mengkom en doe hier het gehakt, het ei en de gehaktkruiden in. Meng goed door elkaar en verdeel in 8 gelijke ballen.
  • Haal nu de Babybel kaasjes uit hun verpakking en waslaag en leg ze ook klaar. Zet ook het ontbijtspek klaar.
  • Neem nu één van de gehaktballen en druk deze uit tot een dunnen burger. Leg hier een Babybel kaasje op en vouw het gehakt er omheen. Zorg dat je de naden goed dicht drukt en rol er weer een mooie gehaktbal van.
  • Neem nu 2 plakken ontbijtspek en leg deze gekruist op je werkblad. Leg de gevulde gehaktbal hierom en vouw het ontbijtspek er omheen.
  • Leg de gehaktbal met Babybel kaasje en spek nu op de bakplaat en herhaal de vorige stappen met alle ballen gehakt.
  • Schuif de bakplaat vervolgens in het midden van de oven en bak de Babybel Meatballs 20 minuten. Draai ze na 10 minuten een keer om.
  • Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven en bestrijk de gehaktballen rondom met je favoriete BBQ saus. Gebruik hiervoor de bakkwast.
  • Schuif de bakplaat nu weer in de oven en bak de gehaktballen nog 10 minuten.
  • Haal na 10 minuten de bakplaat weer uit de oven en laat de Babybel gehaktballen 5 minuten rusten. Leg de gehaktballen vervolgens op een serveerplank of bord en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 572kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 33g | Fat: 47g | Saturated Fat: 17g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 21g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 175mg | Sodium: 407mg | Potassium: 505mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.4g | Vitamin A: 81IU | Vitamin C: 0.01mg | Calcium: 41mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Babybel Gehaktballen
Gevulde Gehaktballen met Babybel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept