Airfryer Patatas Bravas

Tapas zijn wat ons betreft uitermate geschikt om lekker te snacken. Soms maken we een tafel vol en andere keren maken we één of twee gerechtjes voor een filmavondje. Als we voor een hele tafel vol snacks gaan en lekker willen borrelen dan mogen de patatas bravas niet ontbreken. En dit recept voor patatas bravas uit de airfryer is echt onze favoriet! Meestal serveren we ze met een kant-en-klare aioli en maken we de bravas saus zelf, maar je kunt uiteraard ook de aioli zelf maken. Deze airfryer patatas bravas zijn in ieder geval een dikke aanrader!

Airfryer Patatas Bravas

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Koelen: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 218kcal

Ingrediënten

  • 1 kilo Krieltjes in Schil
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Zeezout
  • 4 eetlepels Aioli of maak hem zelf

Voor de Bravas Saus:

  • 60 milliliter Olijfolie
  • 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
  • 0,5 theelepel Cayennepoeder
  • 1 eetlepel Bloem
  • 150 milliliter Bouillon
  • 2 eetlepels Ketchup
  • 2 theelepels Honing

Overige Benodigdheden

  • Airfryer
  • Ruime Kookpan
  • Steelpan
  • Vergiet
  • Keukenpapier

Bereiding

  • Vul de kookpan met water en breng aan de kook. Snijd ondertussen de krieltjes in stukken van ongeveer 2,5 cm groot. Eventueel kun je de krieltjes schillen. Wij vinden ze lekkerder met schil.
  • Voeg de aardappeltjes toe aan het kokende water. Breng opnieuw aan de kook en kook dan 3 minuten.
  • Giet de aardappeltjes na 3 minuten koken af, spoel na met koud water en laat daarna uitlekken op wat keukenpapier. Leg de aardappeltjes op een groot bord en zet in de koeling om goed af te koelen.
  • Zijn de aardappeltjes goed afgekoeld? Zet de airfryer dan aan en stel deze in op 180 graden. Laat een paar minuten voorverwarmen en doe daarna de aardappeltjes in het mandje. Voeg de eetlepel olijfolie toe en schep even om.
  • Bak de aardappeltjes 16 tot 19 minuten in de airfryer, waarbij je de het geheel af en toe even omschudt. De aardappeltjes moeten mooi krokant en goudbruin zijn.
  • Zet, terwijl je de aardappeltjes bakt, een steelpan op laag vuur. Voeg de olijfolie en laat warm worden. Voeg dan het paprikapoeder, de cayenne en de bloem toe en bak een minuut. Voeg dan de ketchup toe en bak een minuut mee.
  • Voeg daarna de bouillon toe en roer met de garde alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur rustig een beetje indikken. Voeg tot slot de honing toe en roer door de saus. Haal de pan daarna van het vuur.
  • Zijn de aardappeltjes klaar? Bestrooi ze dan in het airfryer mandje met wat zeezout en schud nog even om. Schep de aardappeltjes daarna in een schaal of ruime kom.
  • Verdeel nu een deel van de aioli en bravas saus over de patatas bravas uit de airfryer en serveer de rest van de saus naast de patatas bravas. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 218kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 0.2mg | Sodium: 114mg | Potassium: 722mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 122IU | Vitamin C: 33mg | Calcium: 22mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *