Airfryer Cheeseburger Taco’s

Een tijdje terug deelden we al het recept voor de Big Mac Smashburger Taco’s, die je bakt op een bakplaat of in een koekenpan. Dit keer gingen we voor een snelle snack en pakten we de airfryer er bij om deze airfryer cheeseburger taco’s te bereiden. Hetzelfde idee, maar een iets andere bereiding, net even andere toppings en ook echt een aanrader om te proberen! En dat recept voor de Big Mac Smash Taco’s kun je dus in feite ook volgens dit recept in de airfryer bereiden. Of deze juist op de bakplaat natuurlijk!

Airfryer Cheeseburger Taco's

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 907kcal

Ingrediënten

  • 400 gram Rundergehakt
  • 4 plakken Ontbijtspek rechte plakken
  • 4 plakken Cheddar
  • 4 Gordita’s kleine tortilla wraps
  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Ketchup
  • 2 theelepels Mosterd
  • 1 theelepel Hot Sauce kies je favoriet
  • 4 Augurken
  • 1 Ui
  • 80 gram IJsbergsla gesneden
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout

Overige Benodigdheden

  • Airfryer

Bereiding

  • Zet de airfryer aan en stel deze in op 160 graden. Laat 5 minuten voorverwarmen en leg dan de plakken ontbijtspek in het mandje. Bak deze in ongeveer 10 minuten krokant en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Zet de airfryer nu weer aan en stel deze in op 180 graden. Laat de airfryer wederom 5 minuten voorverwarmen.
  • Pak nu de gordita’s en het gehakt. Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en druk dit uit op de tortilla wraps. Zorg er hierbij voor de je het evenredig verdeelt, helemaal tot aan de rand. Bestrooi het gehakt vervolgens met een beetje versgemalen zwarte peper en zeezout.
  • Leg nu een tortilla met gehakt in het mandje van de airfryer, met het gehakt naar boven gericht en bak deze 5 minuten.
  • Beleg de burger taco vervolgens met een plak cheddar en bak nog eens 3 minuten, tot de kaas mooi gesmolten is. Herhaal bovenstaande met de rest van de wraps met gehakt en plakken cheddar. De gebakken exemplaren kun je eventueel warm houden in een oven die is voorverwarmd op 60 graden.
  • Snijd ondertussen de augurken in kleine stukjes en snipper de ui. Meng daarna in een mengkom de mayonaise, ketchup, mosterd en je favoriete hotsauce.
  • Heb je alle wraps met gehakt gebakken en voorzien van kaas? Dan is het tijd om de cheeseburger taco’s te gaan bouwen. Neem hiervoor eerst de saus en verdeel deze over de wraps met gehakt en kaas.
  • Daar bovenop gaat vervolgens wat van de augurk en gesnipperde ui, gevolgd door een plak spek.
  • Maak de cheeseburger taco’s uit de airfryer tot slot af met wat ijsbergsla en vouw ze tot een taco. Serveer de airfryer cheeseburger taco’s vervolgens direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 907kcal | Carbohydrates: 54g | Protein: 45g | Fat: 56g | Saturated Fat: 21g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 23g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 159mg | Sodium: 1020mg | Potassium: 967mg | Fiber: 5g | Sugar: 21g | Vitamin A: 617IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 210mg | Iron: 7mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Airfryer Cheeseburger Taco's

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *