Airfryer Arancini

Als je Italiaanse stijl wil snacken dan is Arancini toch wel hét antwoord! Deze risotto ballen, al dan niet gevuld met kaas of andere vulling, zijn zó lekker! In Rome en Napels hebben we ons er aan rond gegeten en als we ze ook maar ergens op de menukaart zien moeten we ze proeven! Zelf maken hebben we in een ver verleden ook wel eens gedaan, maar een recept was er nog niet van gekomen. Tot nu dan, want met dit Arancini recept voor de airfryer maak je ze gewoon lekker thuis. Heerlijk!

Airfryer Arancini

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd: 50 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Koelen: 1 uur
Totale tijd: 2 uur
Servings: 8 stuks
Calories: 311kcal

Ingrediënten

  • 200 gram Risotto Rijst
  • 8 bolletjes Mini Mozzarella
  • 1 Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 6 Zongedroogde Tomaatjes
  • 700 milliliter Bouillon
  • 50 gram Parmezaanse Kaas geraspt
  • 100 gram Bloem
  • 2 Eieren
  • 100 gram Paneermeel
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • 2 eetlepels Roomboter
  • Bakspray

Overige Benodigdheden

  • Airfryer
  • Hapjespan
  • 3 Diepe Borden
  • Schaal
  • Vershoudfolie

Bereiding

  • Zet de hapjespan op middelhoog vuur en doe de roomboter in de pan. Laat de boter smelten, terwijl je de ui en knoflook goed fijn snippert.
  • Doe de gesnipperde ui en knoflook in de pan zodra de boter is gesmolten en fruit deze 5 minuten aan. Voeg dan de risotto rijst toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg nu beetje bij beetje bouillon toe en kook de risotto in totaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Haal de pan dan van het vuur.
  • Snijd dan de zongedroogde tomaatjes in hele kleine stukjes en roer deze samen met de geraspte Parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper naar smaak door de risotto.
  • Schep de risotto vervolgens in een grote schaal en spreid deze goed uit. Dek af mt vershoudfolie en zet minimaal een uur in de koelkast om af te koelen. Dit kun je uiteraard ook ’s ochtends of zelfs de avond van te voren doen.
  • Haal de risotto weer uit de koeling als deze helemaal is afgekoeld. Snijd de risotto nu in 8 gelijke delen.
  • Neem nu een deel van de risotto en een bolletje mini mozzarella. Pak het bolletje mozzarella in met de risotto en druk dit goed aan. Leg de risottobal op een bord en herhaal met alle risotto en bolletjes mozzarella. Zet het bord daarna even in de koeling.
  • Neem nu 3 diepe borden. Doe in het eerste bord de bloem. In het tweede bord roer je de eieren los en in het laatste bord gaat het paneermeel.
  • Neem nu een risottobal en rol deze eerst door de bloem, tot er rondom overal wat bloem zit.
  • Rol de bal vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg bij beide stappen ook dat de risotto bal rondom helemaal bedekt is.
  • Herhaal bovenstaande met alle risotto ballen en pak dan de airfryer er bij.
  • Stel de airfryer in op 200 graden en verwarm deze 5 minuten voor. Spray het mandje vervolgens met een klein beetje baksprak en doe de arancini (of zoveel als er passen) er vervolgens in.
  • Spray ook de arancini in met een beetje bakspray en bak de risotto ballen daarna 10 minuten, waarbij je ze halverwege even omdraait.
  • Haal na 10 minuten de arancini uit de airfryer en leg ze op een bord of serveerplank. Serveer ze vervolgens direct, eventueel met een lekkere tomatensaus of andere saus om ze in te dippen. Eet smakelijk!

Notities

Na het paneren van de risottoballen kun je de arancini in feite ook frituren. Doe dit door een pan met olie of frituurpan te verwarmen tot 175 graden. Je kunt de arancini daarna in 4 minuutjes mooi krokant en goudbruin frituren. Erg lekker!

Nutrition

Calories: 311kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 13g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 63mg | Sodium: 639mg | Potassium: 238mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 294IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 185mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @snackaholicsnl in je bericht of gebruik #snackaholics!
Arancini uit de Airfryer
Arancini Airfryer Recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept